Što se radi u Akademiji? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Što se radi u Akademiji?

Što se radi u Akademiji?

Izbacili Borata s Oscara da im ne pokvari feštu, 'Avatar' i 'Narednik James' se bore prljavo, a vraća se 'Policijska akademija'. 

s.p. 05.03.2010 0 komentara

Što se radi u Akademiji?

Američka filmska akademija opet muči muku s Sachom Baronom Cohenom. Nakon što je odbačena ideja o Cohenu kao voditelju Oscara, sada su navodno producenti odbacili i ideju o skeču s Cohenom koji se trebao preodjenuti u ženu iz Na'vi rase, a zatim uz pomoć 'prevoditelja' Bena Stillera suočiti Jamesa Camerona s njegovim vanbračnim Na'vi djetetom. Priča se da su se producenti bojali da će se temperamentni Cameron razbjesniti i napustiti dodjelu. Ipak, Cameron je izjavio da ne zna ništa o tom skeču i dodao da 'on ne producira Oscare', a 'ako se netko želi šaliti na račun Avatara - to je OK za mene, sve je to dio zabave.'

Usprkos pomirljivom tonu Camerona, prije završetka glasanja za Oscare zahuktala se prljava kampanja oko glavna dva favorita. Jednom od producenata 'Narednika Jamesa', Nicolasu Chartieru, zabranjeno je da u slučaju dobivanja Oscara preuzme nagradu na pozornici već će je u tom slučaju morati preuzeti malo kasnije. Chartier je kažnjen jer je članovima Akademije slao e-mail preporuke za 'Jamesa' za koji je presuđeno da krši pravila o zabrani blaćenja konkurenata. A kako je to pljuvao po 'Avataru'?

E, pa u mailu je preporučio ljudima da podrže 'Narednika Jamesa', a 'ne film od 500 milijuna dolara' jer 'trebaju pobjediti nezavisni filmovi'. Baš i nije neko vrijeđanje - više preklinjanje u stilu: Dajte nama Oscara jer smo tako mali i nemoćni! A da se vjerojatno vodi i tajna kampanja protiv 'Narednika Jamesa' pokazuje i činjenica da su mediji puni negativnih vijesti o 'Jamesu' - te da je film ukrao priču od jednog stvarnog narednika, te da pirotehničke scene nisu realistične i sl.

Više zabave očekujemo od jedne druge Akademije - ne filmske, nego policijske! Producent originalnog serijala 'Policijske akademije', Paul Maslansky, najavio je ponovno snimanje tog serijala, samo s novim glumcima. Tinejdžerska publika voli glupave komedije, a ovaj serijal je već zaradio preko 240 milijuna dolara pa vjerojatno ima potencijala za novi hit. Jedino što ne možete očekivati od nove 'Policijske akademije' je - da dobije nagradu filmske Akademije!

Komentari

Nema komentara.