Neumorni metalci - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Neumorni metalci

Neumorni metalci

Heavy Metal nije mrtav - veterani iz kanadskog benda Anvil još uvijek održavaju duh istinskog rocka živim i aktivnim!

s.p. 11.03.2009 0 komentara

Neumorni metalci

Stari rokeri obično posluže filmašima za zezanciju, ali postoje i filmovi koji im odaje pravu posvetu. Nakon premijere na Sundanceu, uskoro u kino distribuciju kreće 'Anvil! The Story of Anvil'. Iako film o ostarjelim metalcima ima sličnosti s kultnom mockumentary parodijom 'This Is Spinal Tap', riječ je o pravom dokumentarcu s pravim heavy metal junacima. Glavni junaci su utemeljitelji kanadskog benda Anvil, pjevač Steve 'Lips' Kudlow i bubnjar Robb Reiner koji već 35 tjeraju tinejdžerski san o glazbenom uspjehu i slavi.

Njihov bend je svoje zlatno doba imao 1980-ih, kada je prašio po stadionima zajedno s ostalim velikanima kao što su Scorpions i Bon Jovi. Njihove prve ploče imale su veliki utjecaj na grupe kao što su Metallica i Slayer, ali nakon par umjerenih hitova grupa se nikako nije uspjevala probiti na vrh. Sada više ne snimaju za velike izdavače i još uvijek ne mogu naći pravog menadžera, ali ipak uspjevaju skrpati 13. album i napraviti atmosferu na koncertu u - Japanu!


'Anvil! The Story of Anvil', r: Sacha Gervasi, trailer.

Kvaka je u tome da očito ne mogu živjeti od svirke, pa kao šljakeri u Kanadi izdržavaju sebe i svoje obitelji. Iako je ekipa zašla u pedesete godine života i nastupa uglavnom samo po barovima, anvilovci još uvijek odbijaju povjerovati da je njihovo vrijeme prošlo.

Iako film ima komičnih elemenata, redatelj se ne sprda sa starim metalcima u stilu filma 'Roker', već je snimio ono što su kritičari nazvali 'dirljivom posvetom dvojici 50-godišnjih tipova koji se ne žele odreći svojih snova'. Film je već osvojio festivalske gledatelje i dobio Nagradu publike na festivalima u Los Angelesu i Sydneyu, pa ne bi bilo čudno ni da se pojavi na nekom našem rock ili dokumentarnom festivalu, recimo u programu - Happy Dox!

Komentari

Nema komentara.