Ženska posla - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Ženska posla

Ženska posla

Katie se ne boji mraka, Rachel zviždi u Bosni, Barbarella ostaje bez para, Meryl je prava lisica, Liv kuha, a Marisa glumi da glumi.

s.p. 08.05.2009 0 komentara

Ženska posla

Katie Holmes ne boji se života s Tomom Cruiseom, pa joj neće teško pasti ni snimanje horora. Guillermo Del Toro je koscenarist i koproducent hororca 'Don’t Be Afraid of the Dark' koji se bazira na američkom TV filmu iz 1973. Glavna junakinja useljeva se u dom svog oca invalida i počinje skrbiti o njemu, ali otkriva da kuću opsjedaju neki vragovi, a znamo da je Del Toro vraški dobar stručnjak za takvu vrstu filmova...

Marisa Tomei i Liv Tyler glumit će u psihološkom trileru '10A/10B', kojeg će režirati korejski redatelj Chul-soo Park. Park će za Amerikance snimati obradu vlastitog filma iz 1995., originalno nazvanog '301/302'. Film se bavi odnosima između kuharice perfekcionistice (Tyler) i glumice s propalom karijerom (Tomei) koje postaju susjede. Snimanje počinje 1. lipnja u Los Angelesu.


Trailer za '301/302'

Nakon 'Brižnog vrtlara', Rachel Weisz će opet glumiti u angažiranoj političkoj drami, i to onoj vezanoj uz naše prostore. 'The Whistleblower' debitantice Laryse Kondracki temelji se na istinitoj priči o Kathryn Bolkovac, policajki iz Nebraske koja je 1999. radila u Bosni kao mirovnjakinja. Za vrijeme svog rada otkrila je trgovinu seksualnim robljem, ali se UN radije odlučio na zataškavanje cijelog skandala. Snimanje filma odvijat će se u Budimpešti.

Meryl Streep dobila je još jednu zanimljivu ulogu, i to u novom filmu Wesa Andersona. 'Fantastic Mr. Fox' je animirani film u kojem glasove posuđuju mnogi Andersonovi stalni suradnici: Bill Murray, Jason Schwartzman i Owen Wilson, a najavljen je i glas Georgea Clooneya u ulozi lisca zvanog gospodin Fox. Gospođu Lisicu tumačit će Streep, a glazba je opet raznovrsna (Jarvis Cocker, Ennio Morricone i Beach Boys), baš kao i u ostalim Andersonovim radovima.

'Fantastic Mr. Fox' snima se prema istoimenoj knjizi Roalda Dahla

Ugasio se jedan 'ženski' projekt - nema ništa od snimanja 'Barbarelle' za Rose McGowan. Robert Rodriguez konačno je priznao da odustaje od projekta jer se kao jedini potencijalni financijer filma pojavila firma iz Njemačke koja je ponudila čak 70 milijuna dolara za produkciju filma. No, uvjet je bio da se film snima u Njemačkoj, a Rodriguez ima petero djece pa nije htio pristati na taj uvjet. (?!) Dobra stvar je da će sada bar imati vremana za 'Sin City 2'...

Komentari

Nema komentara.