10 novih iz radionice snova - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      10 novih iz radionice snova

10 novih iz radionice snova

Dreamworksova velika tvornica crtića planira do 2012. snimiti čak osam dugometražnih filmova, sve u 3D tehnologiji.

s.p. 02.06.2009 0 komentara

10 novih iz radionice snova

DreamWorks Animation najavio je povećanje proizvodnje na čak osam novih dugometražnih crtića do 2012. godine. Dosadašnji tempo bio je dva filma po godini, a sada najavljuju čak pet cjelovečernjih (3D!) crtića u samo dvije godine. Studio je objavio informacije o novim projektima, pa vam predstavljamo radne naslove filmova, detalje oko priče i autora, te očekivane datume premijera:

1.'How to Train Your Dragon' (26.03.2010.)
Temelji se na istoimenoj knjizi Cresside Cowell, a bavi se mitskim svijetom vikinga i divljih zmajeva. Dječak živi na otoku Berku, gdje su borbe sa zmajevima uobičajena pojava, no kada sretne ozlijeđenog zmaja i pomogne mu, njegov svijet se ruši... Scenaristi i redatelji su Chris Sanders i Dean DeBlois ('Lilo & Stitch'), a glasove daju Gerard Butler, America Ferrera i Jonah Hill.

2.'Shrek Forever After' (21.05.2010.)
Sadržaj se još ne zna, ali očito je da film sprema stara ekipa. Glasove daju oni koji su glumili u prijašnjim Shrekovima (Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, a jedino je redatelj nov - Mike Mitchell koji je poznat po režija filma 'Deuce Bigalow: Muški žigolo' (?!).

Nakon 'Shreka 3' stiže nam i četvrti nastavak

3.'Oobermind' (05.11.2010.)
Kada supernegativac Oobermind pobijedi svog glavnog neprijatelja, Metro Mana, svijet se čini njegov. Ali, uskoro pada u depesiju jer mu je život besmislen bez suparnika. Zato stvara novog superjunaka koji će se boriti protiv njega, ali na nesreću – i on želi postati supernegativac! Redatelj je Tom McGrath (Madagascar 1 i 2), a glume Robert Downey Jr. i Tina Fey.

4.'Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom' (03.6.2011.)
Na scenu dolazi novi negativac s oružjem tako snažnim da prijeti da uništi kung fu, a junačka panda mora se prvo suočiti sa svojom prošlošću da bi se mogla boriti protiv novog protivnika. Redateljica je Jennifer Yuh Nelson, a i ovaj nastavak zahtijeva istu ekipu kao i prethodnom filmu: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu i David Cross.

Omiljeni kung-fu junaci spremaju se za nove avanture

5.'The Guardians' (04.11.2011.)
Drevni zli duh Pitch (Babaroga) planira baciti svijet u vječnu tamu, a može ga spriječiti samo neobična ekipa junaka - Jack Frost (Snjegović), North (tj. Djed Mraz), Uskršnji zeko Bunnymund, Zubić Vila i the Sandman. Poznat je jedino redatelj, Jeff Lynch ('Simpsoni', 'Futurama')

6.'Puss In Boots' (30.3.2012.)
Evo još jednog junaka iz svijeta 'Shreka'Mačka u Čizmama ('Puss In Boots') kojeg opet tumači Antonio Banderas. Upoznajemo njegove rane godine kada se udružio sa zgodnom Kitty (Salma Hayek) u namjeri da ukrade poznatu Gusku koja nese zlatna jaja. Redatelj je Chris Miller, redatelj 'Shreka Trećeg' i koscenarist cijele trilogije.

7.'Madagascar 3' (25.05.2012.)
Ekipa iz ledenog doba još se bori da nađe put prema kući, a ovaj put prolaze kroz Europu, i to u sklopu putujućeg cirkusa. Redatelj Eric Darnell i producenti Mireille Soria i Mark Swift imaju nešto zajedničko – svi su stari 'Madagaskarovci'.

Ove simpatične životinjice još se nisu uspjele vratiti u svoj zoološki vrt

8. Osmi film Dreamworksa imat će premijeru 02.11.2012., ali još se ne zna koji od 3 filma u pretprodukciji će imati premijeru na taj dan. Zato nabrajamo sva 3 potencijalna hita:
'The Croods' – staromodni pećinski čovjek vodi svoju obitelj u potragu za novim domom, a problemi nastaju kada im se priključi tip s posve modernim nazorima.

'Truckers' – temelji se na trilogiji Terryja Pratchetta, a scenarist je Simon Beaufoy koji je baš dobio Oscara za 'Milijunaša s ulice'. Mala bića žive u trgovini koja je cijeli njihov svijet, a ljudi ih uopće ne primjećuju. Kada otkriju da se trgovini sprema rušenje, kreću u potragu za novim domom...

'Još neimenovani projekt s duhovima' – ne, ovo nije naslov filma, nego naslov projekta iz kojeg saznajemo samo to da će 10. Dreamworksov crtić imati duhove koje ćete očito moći gledati u 3D kinu. Pa, strpite se još par godina...

Komentari

Nema komentara.