DreamWorks ima san - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      DreamWorks ima san

DreamWorks ima san

Martin Luther King sanjao je da će svi ljudi jednoga dana biti isti, a danas se ostvario san studija DreamWorks da o tome snimi filmsku priču.

z.m. 18.05.2009 0 komentara

DreamWorks ima san

Steven Spielberg zna namirisati filmsku priču veću od života! Pisali smo već da mu je u rukama scenarij za bigrafiju Abrahama Lincolna, a sada se namjerio na još jednu značajnu  ličnost iz američke povijesti - Martina Luthera Kinga. Film će snimati studio  DreamWorks, a Spielberg će producirati priču o ubijenom borcu za ljudska prava i jednakost.

Na Kinga je izvršen atentat u Memphisu 1968. Imao je 39 godina. Bio je bio najmlađa osoba nagrađena Nobelovom nagradom za  mir – dobio ju je za svoj angažman protiv rasne segregacije i diskriminacije.  Još za života zaštitio je svoje poznate govore, knjige i ostala djela, koje je sad njegova obitelj predala na korištenje DreamWorks-u. Među njima se nalazi i govor održan 1963. tijekom marša na Washington, upamćen po rečenici 'I Have a Dream'. 

Spielbergov studio prvi će imati čast snimiti autoriziranu Kingovu biografiju, mada sjenu sumnje na uspjeh projekta baca spor među Kingovom djecom, njegovim zakonskim nasljednicima. Bernice i Martin Luther III odlučili su zbog ostavštine tužiti svoga brata Dextera, koji predsjeda Kingovom zakladom. Ova tužba ipak ne bi trebala utjecati na razvoj filmskog projekta, kažu iz DreamWorksa. 

Još ne zna ni tko će raditi na scenariju ni tko će režirati film, a Spielberg o priči kaže: 'Nadamo se da će kreativna snaga filma i utjecaj koji je imao Kingov život prerasti u priču neosporne moći na koju svi možemo biti ponosni.'

Komentari

Nema komentara.