Ledeno doba sa zmajevima - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Ledeno doba sa zmajevima

Ledeno doba sa zmajevima

Fox priprema 'Ledeno doba 4', a Dreamworks 'Kako izdresirati zmaja 2'. Naravno, sve to u 3D-u!

s.p. 07.05.2010 0 komentara

Ledeno doba sa zmajevima

Studio Fox najavio je snimanje 'Ledenog doba 4', nazvanog 'Ice Age: Continental Drift'. Premijera filma predviđa se za 13. srpanj 2012., a vjerojatno možemo očekivati povratak iste ekipe koja je radila i na prethodnim nastavcima. Ako se netko pita koji je razlog snimanja još jednog nastavka, odgovor se može izraziti i brojkama: prethodni film je zaradio blizu 700 milijuna dolara u cijelom svijetu! Jedan od razloga je i 3D format zadnjeg filma iz serijala, pa je očito kako je to postao standard za sve velike animirane filmove.

S druge strane, i DreamWorks najavljuje kako će u roku od 3 godine snimiti nastavak svog 3D hita 'Kako izdresirati zmaja'! Iako snimanje 3D filmova košta jako puno, to se ipak jako isplati - 'Zmaj' je zaradio blizu 400 milijuna dolara. Inače vrijedi pravilo da animirani nastavak zaradi i do dvaput više od originala, pa ne čudi što se svi žure s nastavcima.

Ipak, kritičari već žale što se svi predvidljivo orijentiraju na 3D sequele, a nitko ne pokušava oponašati Pixarovu formulu originalnih filmova ('Wall-E', 'Juhu-hu'). Izgleda da je Hollywoodu ipak važniji novac nego originalnost...

Komentari

Nema komentara.