Animirani update - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animirani update

Animirani update

Četiri nova CGI naslova suvereno napreduju prema kino blagajnama. A u njima - čudovišta, vanzemaljci, vjeverice i slonovi

s.p. 30.07.2007 2 komentara

Animirani update

Od sve sile novih animiranih dugometražnih naslova u pripremi, prvi na redu je 'Alvin and the Chipmunks'.  Kad je krenulo snimanje, javili smo vam da je po srijedi igrano-animirani film o raspjevanim vjevericama, a podsjetili smo vas i zašto su te vjeverice i filmske i glazbene zvijezde u Americi, već punih pola stoljeća. Sada smo dočekali i prvi teaser u kojem se u igranoj ulozi predstavlja Jason Lee, a u ulozi sinkronizatora likova Alvina i Simona - Ross Bagdasarian Jr., producent ovog filma i sin autora Chipmunksa, Rossa Bagdasariana. Film bi u svjetska kina trebao u prosincu.


'Alvin and the Chipmunks', r: Tim Hill, trailer

U ožujku 2008. očekuje se pak premijera filma 'Horton Hears a Who!' animirane ekranizacije dječje hit-knjige američkog autora Teda Geisela, poznatijeg pod pseudonimom Dr. Seuss ('Kako je Grinch ukrao Božić'!). Glavni lik je slon Horton, obdaren fantastičnim sluhom zbog kojeg čuje čak i mikroskopski mala bića, kojima po potrebi priskače u pomoć, a sve pod sloganom 'osoba je osoba, bez obzira kako mala bila'. Baš je taj slogan izazvao poprilične kontraverze, jer su ga svojevremeno prisvojili pro-life aktivisti, zbog čega ih je sam dr. Seuss tužio neposredno prije smrti. Bilo kako bilo, knjiga je u režiji debitanata Stevea Martinoa i Jimmya Haywarda (animatora 'Priče o igračkama' i TV serije 'ReBoot') postala animirani film, koji bi u kina trebao u ožujku 2008. Glas slonića Hortona sinkronizirao je ljubitelj životinja Jim Carrey, gradonačelnik svijeta malih bića je Steve Carell, a nastupaju i Seth Rogen, Amy Poehler i Jaime Pressly. Trailer za film možete pogledati ovdje

U lipnju 2008. u kina će pak znanstveno-fantastičniPixarov projekt 'Wall*E', o kojem smo već detaljno izvještavali. Snimanje priče o usamljenom robotu koji 2700.g. skuplja smeće na dalekom planetu, a onda sreće roboticu - ljubav svog života, već je dovršeno, a mi smo se dokopali i trailera...  


'Wall*E', r: Andrew Stanton

Animacije su se primila i braća Weinstein, a njhov se adut zove - 'Igor'. Osim što je popularno i u našim krajevima, ime Igor se obično veže uz grbavog pomoćnika dr. Frankensteina, a osobito je popularan bio lik Igora u 'Mladom Frankensteinu' Mela Brooksa, gdje ga je utjelovio buljavi Marty Feldman. Baš je taj Igor inspirirao i tvorce ovog filma, koji su ga smjestili u zemlju punu ludih znanstvenika, i dali mu zadatak da uz pomoć vlastitog izuma - velikog, neunuštivog čudovišta zvanog  Eva -pobijedi na Sajmu zle znanosti.

Redatelj ove animirane komedije je Anthony Leondis, koji je režirao 'Lilo & Stitch 2: Stitch s greškom', a napisao je i scenarij za 'Put u El Dorado'. Glumačka podjela nekoliko se puta mijenjala, a najnovija je vijest da je komičar Eddie Izzard zamijenio Jeremyja Pivena u ulozi ludog doktora Schadenfreudea (u doslovnom prijevodu 'zlurada radost'), dok je umjesto Christiana Slatera u ulogu Igora uskočio John Cusack. Za 'Igora' će uz Cusacka glasove posuditi i zvijezde kao što su glumci Steve Buscemi, John Cleese, Arsenio Hall, i Jennifer Coolidge.

Producent filma je već s izdavačem, IDW Publishingom, dogovorio i strip baziran na filmu. Osim stripovske adaptacije filma, plan je napraviti i prequele i sequele koji će sa izvornim stripom činiti pravi mali serijal. Prequele će izdati u svibnju ili lipnju sljedeće godine, poslije čega slijede strip adaptacija filma i sequeli, a svi zajedno trebaju dodatno izreklamirati film koji izlazi u listopadu 2008.  

I Dreamworks je dalekovidno, za 15. svibanj 2009., najavio još jedan animirani film o čudovištima, čak im je pridodao i - zločeste vanzemaljce. Snima se 'Monsters vs. Aliens', o zlim vanzemaljcima koji ometaju signal kablovske televizije, pa se superheroj mora boriti da bi gledatelji mogli gledati svoju animiranu seriju. To je i prilika za kompjuteraše iz odjela za specijalne efekte da isprobaju nove trikove, jer će to biti i prvi Dreamworksov film napravljen u stereoskopskoj 3-D tehnologiji. Za režiju su zaduženi stručnjak za morske monstrume (Rob Letterman - 'Shark Tale') i ekspert za kopnena čudovišta (Conrad Vernon - 'Shrek 2').

Komentari
A: urednica 31.07.2007 Pogledaj profil

...nažalost ne, barem koliko je nama poznato, ali zato je dvd konačno dostupan i to s engleskim titilovima i engleskom sinkronizacijom: http://us.yesasia.com/assocred.asp?E1H175J1+http://www.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/section-anime/code-j/version-all/pid-1004715812/

A: prgo 30.07.2007 Pogledaj profil

svaki animirani updejt mi uljepsa dan, pa cak i ovako kisoviti...imam zapravo jedno pitanje, hoce li i kada se u HR kinima pojaviti "Tales from earthsea"?