Hilary Swank se razdvaja, ali ne i razvodi - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Hilary Swank se razdvaja, ali ne i razvodi

Hilary Swank se razdvaja, ali ne i razvodi

Iliti separated, but not divorced. Isti je status ipak odveo razvodu par Aniston/Pitt, a kako njima i nije loše ovih dana, što god bilo, ne bojimo se za Swankicu.

filmski.net 10.01.2006 0 komentara

Hilary Swank se razdvaja, ali ne i razvodi

Nakon korumpiranih policajaca (`Dan obuke`) i US marinaca u Africi (`Suze boga sunca`) Antoine Fuqua nam donosi priču o Bobu Leeju Swaggeru (Mark Wahlberg), snajperistu američke vojske kojeg narednik Isaac Johnson (Danny Glover) nagovara da mu pomogne razotkriti spletku oko atentata na predsjednika. Iako je Swagger u mirovini već tri godine, osjećaj dužnosti i odanosti prema domovini prevagnu i on se priključuje istrazi. No, ispostavlja se da je sve to bila namještaljka, a Swagger postaje glavni osumnjičeni i primoran je na bijeg. U potrazi za pravim krivcima pomoći će mu supruga njegova bivšeg partnera Sarah (Kate Mara) i agent FBI-ja Nick Memphis (Michael Pena).

`Još jedan film koji nasilje i osvetu prodaje kao rješenje naših političkih problema`, kaže jedna od recenzija filma koji je dobio prilično podijeljene ocjene. Kritičari nisu štedjeli s asocijacijama na druge filmove (Laura Clifford usporedila ga je s `24`, `Deja Vuom` i `Cliffhangerom`), iako je lik loše tretiranog veterana mnoge podsjetio na 80e i `Ramba`. Kritičari zaključuju da je Fuqua veći naglasak stavio na bum-tres akciju dok je politička pozadina ostala više-manje u drugome planu. No, nekima je i takvo rješenje bilo po volji. Kevin Carr iz `7M Pictures` kaže da `nije riječ o filmu u kojem se treba puno misliti. Bolje je uzeti kutiju kokica, veliku kolu i sjesti u prvi red.`

Gluma Marka Wahlberga uglavnom je pohvaljena, a zanimljivo je i to da je njegova uloga u početku bila namijenjena Keanuu Reevesu. Uloga negativca trebala je pripasti rapperu Eminemu, no isti je ponudu odbio. Spomenimo još i to da u filmu glumi i Rade Šerbedžija.

Komentari

Nema komentara.