Friške filmske role - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Friške filmske role

Friške filmske role

Kate Hudson ljubi revolucionara Watanabea, Hilary Swank je udovica sklona avanturi, David Straithairn je nobelovac, a John Malkovich pohotni profesor.

p.h. 23.05.2006 0 komentara

Friške filmske role

Kate Hudson glumi u 'A Dream Of Red Mansions', novom filmu Brucea Beresforda ('Driving Miss Daisy'). Radnja filma koji je okarakteriziran kao romansa epskih proporcija smještena je u razdoblje kineske revolucije 1949, a Hudson glumi američku fotoreporterku koja se zaljubljuje u kineskog revolucionara (Ken Watanabe). Scenarij je napisao Donald Martin, snimanje je zakazano za listopad 2006, a film je na ponudi canneske tržnice.

Zlatna koka holivuda, Hilary Swank, nastavlja suradnju s redateljem Richardom La Graveneseom u čijem je 'Freedom Writers' upravo odglumila svoje, pa će se naći i u njegovom predstojećem filmu 'P.S. I. Love You'. Film je adaptacija bestselera Celie Ahern, a radnja se vrti oko udovice čiji život iznenada dobiva novi smisao nakon što joj serija pisama koja joj je ostavio preminuli suprug posluži kao inspiracija za niz avantura.

David Strathairn ('Laku noć. I sretno.', 'The Notorious Bettie Page') glumi u novom filmu Philipa Kaufmana, drami 'Challenger'. Film se bavi događajima vezanim uz istragu okolnosti pod kojima je eksplodirao space shuttle Challenger, a koju je poduzeo Nobelom ovjenčani fizičar Richard Feynman. Scenarij je napisala Nicole Perlman, a redatelju Kaufmanu, koji se sličnom temom bavio 1983. u četverostrukom oscarovcu 'The Right Stuff', ovo bi mogao biti veliki povratak. Producentska kuća Media 8 Entertainment nada se dobroj prođi filma na ovogodišnjem canneskom marketu.

John Malkovich uskočit će na mjesto Ralfa Fiennesa u novoj drami Stevea Jacobsa 'Disgrace'. Fiennes je u zadnji čas odustao od giga, pa je uloga fakultetskog profesora književnosti, Davida Luriea, koji se upliće u aferu sa studenticom i tako prouzroči skandal na akademskoj razini, pripala Mr Malkovichu. Scenarij je sastavila Anna-Maria Monticelli, a nastao je prema istoimenom Bookerom ovjenčanom romanu JM Coetzeea.

Komentari

Nema komentara.