Hilary Swank nakon Oscara - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hilary Swank nakon Oscara

Hilary Swank nakon Oscara

U pripremi je film 'Freedom Writers' od kojeg, unatoč talentiranoj Hilary Swank, baš i ne očekujemo puno. Loše prognoze, ali ipak happy end = izlizani déjà vu.

m.n. 12.05.2005 0 komentara

Hilary Swank nakon Oscara

Nakon tone žalopojki koje je sav željan na adresu Hilary Swank uputio Clint Eastwood, ona se ipak okrenula humanoj drami 'Freedom Writers' u režiji Richarda LaGravenesea ('Šaptač konjima'). Riječ je o ekranizaciji jednog ogromnog i nadasve toplog projekta, 'The Freedom Writer's Diaries: How a Teacher and 150 Teens Used Writnig to Change Themselves and the World Around Them', koji je pokrenula srednjoškolska profesorica Erin Gruwell.

Iako sam naslov već puno toga govori, spomenimo da je Gruwellova svoju predavačku karijeru započela u Wilson High školi na Long Beachu koju su pohađala uglavnom obojena djeca i svi oni koji su dobili etikete 'nemogućih', 'zaostalih' ili 'nepodučljivih'. Profesorica se s takvim kategorijama nije mogla nikako pomiriti, pa pokreće program razvijanja tolerancije i poticanja promjena kroz pisanje.

Hilary Swank će stati upravo u njezine plemenite cipele, a svoj toplini unatoč, mi jednostavno moramo spomenuti koliko je tema učitelja heroja i dobrice izlizana. Korištena za serije, razne tv-filmove i uratke b-produkcije, pa do popularnih naslova tipa 'Gangster's Paradise', nudi mrvice s velikog stola filmskog zadovoljstva. Financiranja i svjetske distribucije uhvatio se Paramount Pictures.
Komentari

Nema komentara.