Sakupljači uloga - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sakupljači uloga

Sakupljači uloga

Tarantino sakuplja kopilad, Hillary Swank kile, Clooney nagradne milje, a Kevin Spacey se osim s mladim Hrvatima druži i s robotima. 

s.p. 02.09.2008 0 komentara

Sakupljači uloga

Kevin Spacey je na svojoj mini-turneji po Jadranu pokazao da je čovjek od krvi i mesa... ili možda ipak nije? U SF filmu 'Moon' glumiti će robota. Posuditi će svoj ironični glas za ovaj projekt redatelja Duncana Jonesa, inače sina Davida Bowieja. Glavni junak filma je Sam Rockwell, koji tumači radnika na bazi na Mjesecu kojem ističe njegov ugovor, ali se pojavljuje zamjena - njegov vlastiti klon.

Hilary Swank se nakon muškobanjastih uloga omililo nastupati u romantičnim filmovima (naslovna fotka iz 'P.S. Volim te'). Njezina produkcijska kuća, 2S Films, pribavila je prava za adaptaciju dva bestselera Emily Giffin 'Something Borrowed' i 'Something Blue'. Prvi je priča o odvjetnici koja spava sa zaručnikom svoje najbolje prijateljice, a drugi ima istu radnju, samo ispričanu iz perspektive prevarene prijateljice. U međuvremnu će Swank producirati i glumiti u ekranizaciji još jednog chick-lit hita, 'Zašto se Francuskinje ne debljaju'. No, ona će se za tu ulogu ipak morati udebljati i to 10-15 kila.

Dok ona skuplja kile George Clooney će sakupljati nagradne milje. Glumiti će u 'Up in the Air', adaptaciji romana Waltera Kirna o poslovnom čovjeku koji postane opsjednut sakupljanjem nagradnih milja na letovima avionom. Film će režirati Jason Reitman, čiji je posljednji projekt bila hvaljena 'Juno'.

Clooneyev najnoviji film je 'Burn After Reading' braće Coen

Quentin Tarantino dovršava okupljanje kopiladi, pardon - glumaca za svoj ratni 'Inglorious Bastards'. Nakon što su nastupe potvrdili Brad Pitt i Mike Myers, sada se angažira i njemački dio ekipe. Najglamuroznija prinova u ekipi je zgodna Diane Kruger, koja će glumiti njemačku glumicu upetljanu u antinacističku zavjeru koju vode Pitt i Myers. I dok će Pitt glumiti južnjačkog vojnika, Myers je dobio iznenađujuću ulogu britanskog generala - možda se Tarantinu svidio Myers kao britanski agent Austin Powers? Poznatom njemačkom glumcu Tillu Schweigeru namijenjena je uloga Nijemca, ali 'dobrog', koji se bori kao član odreda 'kopiladi'.

Sinkronizacijom će se baviti i društvo iz 'Tropske grmljavine', Robert Downey Jr. i Ben Stiller. Početni plan je bio da se scenarij za 'Mastermind' ekranizira kao igrani akcijski film, ali je Stiller odlučio da je bolje da se snimi kao animirani. Robert Downey Jr. će za promjenu glumiti zlog superjunaka, i to onog koji stalno gubi bitke pa traži novog protivnika da se bori s njim. Inače, taj glumac je u stvarnom životu sve samo ne gubitnik - trenutno je najtraženiji holivudski glumac.

Komentari

Nema komentara.