Glumci bez granica - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Glumci bez granica

Glumci bez granica

Keanu Reeves je svemirski kauboj, Jim Sheridan se bavi irskim mafijašima, a Joaquin Phoenix i Fela Kuti su i u svijetu filma i u svijetu glazbe.

s.p. 16.01.2009 0 komentara

Glumci bez granica

Warner Bros. i Fox dogovorili su se oko toga tko će u svojim sefovima čuvati zaradu od 'Čuvara' ('Watchmen'). Fox je tužio Warner (koji snima film) zbog autorskih prava, a sud je odlučio da Fox neće imati logo na špici filma, ali će dobiti odštetu od između 5 do 10 milijuna dolara, udio u zaradi između 5 i 8.5 %, te pravo na postotak i od zaradi eventualnih nastavaka. Publici i Warneru je najbitnije to da će se premijera filma održati po planu - 6. ožujka.
 
Keanu Reeves opet snima SF, sada su i službeno potvrđene glasine da će nastupiti u igranoj adaptaciji popularne japanske anime 'Cowboy Bebop'. Reeves će igrati Spikea Spiegela, lovca na ucjene koji 2071. s hrpom kolega putuje kroz svemir i radi svoj posao. Na produkciji filma radit će i ekipa iz izvornog serijala pa valjda neće biti previše izmjena – Amerima je bitno samo to da nastupaju njihovi glumci.


Špica anime 'Cowboy Bebop'.

Jim Sheridan poznat je po tome da stalno radi filmove s irskim temama, a sada će snimiti nešto i o irskoj mafiji. Plan je snimiti film o američkom Ircu i doušniku FBI-a Whiteyu Bulgeru. Predložak za film bit će knjiga novinara Dicka Lehra i Gerarda O'Neilla, a naslov knjige govori sve: 'Crna misa: istinita priča o nesvetom savezu između FBI-a i irske mafije'. Malo asocira na 'Pokojne', vidjet ćemo što će Sheridan napraviti od tog projekta.

Već smo vam prenijeli da se Joaquin Phoenix povukao iz svijeta filma i odlazi u glazbu, a Joaquin je to objavio u društvu svog frenda Caseya Afflecka. Casey je poznat uglavnom kao glumac, no sada će se prihvatiti režije dokumentarca u kojem će predstaviti glazbenu karijeru bivšeg kolege Joaquina. Roker Joaquin inače odlazi u reperske vode, pa će njegov album producirati Sean Combs, a uskoro očekujemo izvještaje i s prvih javnih gaža.

Svoju glazbenu biografiju dobit će i nigerijska zvijezda i aktivist Fela Kuti. Taj glazbenik je često dizao glas protiv represije i korupcije u njegovoj rodnoj zemlji, pa je znao završiti i u nigerijskom zatvoru. Umro je 1997., a o njegovom životu je napisana biografija po kojoj će se snimati film – 'Fela: život i doba afričke glazbene ikone'. Možda film neće biti gledan kao onaj o Joaquinu Phoenixu, ali ljubitelji dobre glazbe možda će ga moći pogledati bar na nekom festivalu. 

Komentari

Nema komentara.