Stripoholičarski update za 2008. - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Stripoholičarski update za 2008.

Stripoholičarski update za 2008.

Od braće Wachowski stiže 'Speed Racer' s Keanuom Reevesom u naslovnoj ulozi, a Stan Leejevi superjunaci 'Silver Surfer' i 'Iron Man' sve su bliži velikim platnima.

p.h. 28.12.2006 0 komentara

Stripoholičarski update za 2008.

O filmskoj verziji crtića 'Speed Racer' izvijestili smo vas još 2004., kad je Vince Vaughn otkupio prava na film o 18 godišnjem junaku koji voli brze automobile, a usput se, pomoću high-tech makine Mach 5 bori i protiv kriminala. Svježe vijesti s Cinematicala kažu da se film našao na popisu Time Warnerovih akvizicija za 2008. i da je trenutno u rukama braće Wachowski od Matrixa, a naslovnu ulogu Speed Racera dobit će njihov miljenik - Keanu Reeves.

Ne zna se ostaje li Vince u ulozi Speedova brace Racera X, i je li scenarij, na kojem trenutno radi i Laurencia Wachowski promijenjen. Podsjetimo, 'Speed Racer', u originalnom nazivu 'Mahha gô gô gô' je japanska animirana serija Tatsua Yoshide iz 1966. godine, koja se već 1967. našla sinhronizirana u Americi i stekla veliki broj fanova. Nakon 20 godina emitiranja, pojavila se ponovo u devedestima, na MTVu i Cartoon Networku.

Nedavno smo vas obavijestili o tome kako se pripremaju filmovi o čak tri lika iz strip radionice Stana Leea – o Moćnom Thoru, Wolverineu i Silver Surferu. Potonji, i jedini koji nije biološki razgradiv gostuje u novom animiranom nastavku SF akcije 'Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer' redatelja Tima Storya.

Marvelovci su gotovi s iznimno teškim oblikovanjem Silver Surfera, lika koji je sazdan od kombinacije tekućeg i krutog metala. Tehnike kojima su se koristili slične su onima kojima je animiran lik Golluma iz 'Gospodara Prstenova', a šef Marvela i jedan od producenata, Avi Arad obećao je fanovima superjunaka sa svim karakteristikama ljudskog bića – pokretima, disanjem, tonusom mišića... 'On je vrlo emocionalno biće zarobljeno u tekućem metalu', otkrio je Arad. Kako bi nas producenti uvjerili u to što priča Arad, lansiran je trailer i ekskluzivne prve fotke srebrnog superjunaka za koju na Empireu kažu da izgleda kao Oscar sa stavom, a vi bacite pogled i uvjerite se sami.

Slični mamac bacili su i Paramountovci lansiravši site za predstojećeg animiranog 'Iron Mana' u režiji Jona Favreaua, premda je početak snimanja najavljen tek za siječanj 2007. Od posljednjeg apdejta, nije se mnogo promijenilo, osim što je glavnom junaku - genijalnom milijunašu i izumitelju Tonyu Starku pridruženo ime (glas) Roberta Downeya Jr., a projektu je pripisan i Terrence Howard.

Radnja ostaje ista: Zlikovci otmu Starka i prisile ga da izumi oružje za masovno uništenje. Umjesto toga, on izradi hi-tech odijelo od željeza i pobjegne im, da bi po povratku u SAD otkrio zavjeru globalnih razmjera opasnu po čovječanstvo. Stark postaje Iron Man, junak čija je prednost u odnosu na ostale junake to što njegove moći nisu fiksne, već se zahvaljujući stalnom radu na željeznom odijelu i njegovoj genijalnosti konstantno nadopunjuje.

Bit će interesantno vidjeti u čije će kože Favreau i scenaristi Arthur Marcum i Matt Holloway smjestiti globalno zlo. Prisjetimo se, strip koji je početkom 60-tih izašao iz pera Marvelovaca Stana Leeja, Larrya Liebera, Dona Hecka i Jacka Kirbya prvotno je bio izrazito antikomunistički nastrojen, zatim prošao razne evolucijske etape – borbe protiv političkih i industrijskih špijuna, da bi se pred kraj malko razvodnio vodeći osobne bitke s alkoholom.

Komentari

Nema komentara.