Reeves - ovisnik dvojne osobnosti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Reeves - ovisnik dvojne osobnosti

Reeves - ovisnik dvojne osobnosti

Prvi projekt nakon 'Matrix' trilogije koji je privukao depresivnu hollywoodsku zvijezdu, Keanu Reevsa, je još jedna mračna priča iz budućnosti - 'A Scanner Darkly' .

30.03.2004 0 komentara

Reeves - ovisnik dvojne osobnosti

Radi se o već dugo najavljivanoj ekranizaciji (američka filmska mantra je ekraniziraj, ekraniziraj, ekraniziraj) popularne istoimene knjige još popularnijeg pisca Philipa K. Dicka (umro 1982. od srčanog udara).

Ako već njegovo ime nije doprlo do vas, filmovi 'Blade Runner', 'Total Recall' i 'Minority Report' sigurno jesu. K. Dick je, naime, glavni i odgovorni za priče po kojima su ti uratci snimljeni. 'A Scanner Darkly' iz 1977. godine također ne zaostaje za svojim prethodnicama po sočnoj i nepredvidivoj 'mind' priči iz budućnosti.

Priča je inspirirana Dickovim fantazijama pod utjecajem droge, ali i 'bad tripovima' i tragikomičnim situacijama njegovih prijatelja od kojih su neki i umrli od prekomjerne upotrebe opijata. U kratkim crtama - Amerika je izgubila svoj rat protiv droge, mada vlada pokušava zaštititi pripadnike više klase, ne uspijeva jer je i većina policajaca korumpirana te su i sami pod utjecajem opijata poznatog pod imenom Supstance D koja razvija dvojnu osobnost koje korisnici nisu svjesni...

Naslovnica Phillip K. Dickove knjige

Nakon nekoliko  pokušaja drugih scenarističkih majstora da prilagode napisanu riječ filmskom uprizorenju, Richard Linklater (redatelj) većinu je posla obavio sam. Među bivšim se scenaristima našao i popularni Charlie Kaufman (Eternal Sunshine of the Spolless Mind, Adaptacija, Biti John Malkovich) čiju adaptaciju možete naći ovdje.

Dok će redateljskom palicom mahati Linklater (Rock'n'roll škola), producentsko uže drži kuća Section 8, vlasništvo dvojca George Clooney i Steven Soderbergh. Većina će se akcijskih scena nakon snimanja i animirati, tako da možemo, osim napete priče, očekivati i vizualnu senzaciju. Nadamo se samo da je mlohavi Reeves u ulozi policajca neće previše pokvariti.

Snimanje započinje u svibnju ove godine, a premijera se očekuje 2005.

Komentari

Nema komentara.