Širi se virus Oscar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Širi se virus Oscar

Širi se virus Oscar

Počinje sezona visoko zarazne oscarovske groznice! Simptomi: prognoziranje pobjednika, pisanje govora zahvale i grčevito stiskanje daljinskog.

s.p. 18.09.2008 0 komentara

Širi se virus Oscar

Dok cijeli svijet željno očekuje Oscara, mnogi Amerikanci mogli bi ga igrom slučaja propustiti. Naime, 81. dodjela zakazana je za nedjelju 22. veljače, što je samo pet dana nakon američkog kolektivnog prelaska s analogne na digitalnu televiziju. Postaji ABC (koja prenosi dodjelu) i oglašivačima stalo je do svakog gledatelja, pa tako i do hrpe onih koji će zaboraviti na zamjenu i ostati bez tv-prijema. Takvih uvijek ima - usporenih tipova koji ili ne znaju za zamjenu ili nemaju digitalni prijamnik ili ih jednostavno nije briga. Mnogi od njih će te glamurozne nedjelje uključiti televizor, ostati bez slike, a Oscar bez gledatelja. Zato ABC lobira da se Oscar odgodi za ožujak, koji je sve do 2004. bio tradicionalno doba održavanja dodjele. 

Gledanost lanjske dodjele je bila rekordno niska zbog puno nezavisnih i mračnih filmova u konkurenciji. Zbog toga se nagađa da bi ove godine nominacije mogli zaraditi komercijalniji filmovi među kojim se spominje i miljenik publike, 'Vitez tame'. Osim što se trača da bi Heath Ledger mogao dobiti posthumnu nominaciju, 'Vitez' bi osim 'tehničkih' nominacija mogao dobiti i one za redatelja i najbolji film, što se obično ne događa akcijskim filmovima.

I nagrađivani 'Wrestler' trebao bi privući pažnju svojim glumcima, uz Mickeya Rourkea zabljesnula je i Marisa Tomei, Elizabeth Banks je navodno fantastična u 'W'-u, a James Franco je za publiku i Akademiju spremio i dojmljivu sporednu gay ulogu u filmu 'Milk'.


'Baader Meinhof Complex', trailer njemačkog kandidata za Oscara

Predoskarovska groznica prešla je granice Amerike, u cijelom svijetu počinje utrka za prestižnim kipićima. Nijemci već nude dramu Ulija Edela 'Baader Meinhof Complex' kao svog kandidata za stranog Oscara, Finci umjesto Kaurismakija imaju Karukoskija, a sutra će se znati i srpski predstavnik. Hrvati su svoj posao već odradili, 'Ničiji sin' tako nije ničiji već hrvatski kandidat za kojeg ćemo 22. siječnja vidjeti je li ušao u najuži izbor nominiranih.

A ako ste i vi zaraženi, Američka filmska akademija svake godine organizira lutriju na kojoj dijeli 300 mjesta na tribinama odmah uz crveni tepih. Registracija za nagradno izvlačenje počinje 22.09., završava u nedjelju 28.09., a zainteresirani se mogu prijaviti na stranici Oscara ovdje. Sretno i nazdravlje!

Komentari

Nema komentara.