Napokon! Hobit dobio tatu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Napokon! Hobit dobio tatu!

Napokon! Hobit dobio tatu!

Guillermo Del Toro definitivno će uroniti u svijet Tolkienovog fantasyja, a uz pomoć iskusnog Petera Jacksona, očekujemo fantastične rezultate.

s.p. 25.04.2008 0 komentara

Napokon! Hobit dobio tatu!

I službeno je potvrđeno – 'Hobit' je konačno dobio redatelja. Meksički filmaš Guillermo del Toro će u svoj rokovnik kroz slijedeće četiri godine upisati rad na 'Hobitu'. Zbog snimanja će se preseliti na Novi Zeland, u susjedstvo drugog bradatog debeljka koji štuje Tolkiena – Petera Jacksona. Nakon iscrpljujućeg rada na 'Gospodarima prstenova', Jackson se privremeno 'umirovio' kao redatelj, pa će samo nadzirati Del Torov rad iz fotelje izvršnog producenta.
 
Točan datum početka snimanja se ne zna jer još ne postoji scenarij, a očekuje se da će pri njegovoj izradi surađivati Del Toro, Jackson i njegova supruga i koproducentica Fran Walsh. Par Jackson-Walsh je već u zajedničkoj izjavi proglasio Del Tora 'filmskim magičarom' i polažu velike nade u njega, a Del Toro je uzvratio komplimentima da Jackson i Walsh predvode 'izuzetnu ekipu filmaša', te da je 'rad na naslijeđu 'Gospodara prstenova' ostvarenje snova'
 
Hobiti kao da nisu ni otišli s Novog Zelanda

Radnja 'Hobita' odvija se prije događaja iz 'Gospodara prstenova', te kao svojevrsni prequel objašnjava kako je Bilbo Baggins našao i preoteo od Golluma magični prsten. Snimanje počinje slijedeće godine, 2010. izlazi prvi dio, a 2011. pojavit će se drugi dio ekranizacije.

Prije leta na Novi Zeland, gdje su već spremni setovi i oprema sa snimanja 'Gospodara prstenova', Del Toro mora dovršiti postprodukciju 'Hellboya 2: The Golden Army'. Redatelj navodno ima i planove za 'Hellboya 3', ali samo pod uvjetom da to bude zadnji film iz tog serijala. Ideja je da se 'dečko iz pakla' sukobi s bogatašima koji oživljavaju nacističke ideje, a Del Toro želi i zaokružiti ljubavnu priču koja je jedan od motiva 'Hellboya'.

I u 'Hellboyu 2' ima zlih čarobnjaka

No, da bi zaokružio trilogiju Hellboya, Del Toro prvo mora sretno privesti kraju 'Hobita'. Najbitnije za početak produkcije je da je prije par mjeseci nagodbom završio spor između Jacksona i propalog, pa uskrslog New Linea koji radi 'Hobita' u koprodukciji s MGM-om i Warner Brosom. Tako nema više nikakvih prepreka početku snimanja i – hobitovska čarolija može se nastaviti.

Komentari

Nema komentara.