Burza holivudskih karijera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Burza holivudskih karijera

Burza holivudskih karijera

Toma privlači predsjednička fotelja, a Lea špijunske intrige. Christian piše knjige, George bulji u koze, a veliki redatelji surađuju!

s.p. 16.05.2008 0 komentara

Burza holivudskih karijera

Tom Cruise želi postati američki predsjednik! Zar je prolupao do kraja? Ma nije, samo želi glumiti predsjednika u trileru '28th Amendment' Phillip Noycea. Priča je dušu dala za teoretičare zavjera – američki predsjednik otkriva tajni odbor koji kontrolira američku vladu još od 2. svjetskog rata. Šefa zavjerenika trebao bi tumačiti Denzel Washington.

Akcijom će se baviti 'zločesti dečko' Christian Slater, koji će zajedno s Cuba Gooding Jr.-om glumiti u akcijskoj komediji 'Lies & Illusions'. U tom filmu pisca naganja agent koji vjeruje da pisac drži dijamante vrijedne milijune dolara, koji su ukradeni od njegove mrtve zaručnice. Da bi priča bila još kompliciranija, jadnom književniku će još natovariti dvije ljubavnice koje mu samo donose dodatne probleme.

A već smo vam javili da je jedan drugi pisac, autor Jamesa Bonda Ian Fleming, imao buran život koji zaslužuje filmsku biografiju. Produkcije takvog filma prihvatila se kompanija Leonarda DiCapria, Appian Way, pa neki već nagađaju da bi Fleminga mogao glumiti 'Leo Veliki'.

Priča o 'parapsihološkom' ubijanju koza je prilično bizarna, ali i istinita - opisana je u knjizi novinara Jona Ronsona.
Druga holivudska zvijezda, George Clooney, u novom filmu postaje 'Čovjek koji bulji u koze'. To je naslov biografske knjige (a sada i filma!) o Jimu Channonu, američkom časniku koji je vodio postrojbu za istraživanje parapsiholoških oružja. Jim je prvo istraživao što rade hipiji, a onda se vratio i počeo zagovarati razne bizarne tehnike ratovanja. Najveći uspjeh bio je kada je dobio laboratorij u kojem su vojnici 25 godina pokušavali ubiti koze zurenjem u njih. E, to je prava priča koju piše život, šteta da ju režira Clooneyev poslovni partner Grant Heslov, a ne recimo – braća Coen. No, bez brige, sprema se jedan pravi redateljski duo...

...Herzog i Lynch! Objavljeno je da će njih dvojica raditi dramu o ubojstvu koja je zaista bizarna, ali istinita – sin kojem se stalno u glavi vrtila antička drama, na kraju je mačem ubio majku. 'My Son, My Son' će pratiti samo ubojstvo, ali i događaje u glavi ubojice, a snimat će se s digitalnim videom. Lynch producira, a režije i pisanja scenarija laća se Herzog koji prvo mora režirati najavljene filmove – prequel 'Bad Lieutenanta' i viktorijansku dramu 'The Piano Tuner'. A svi filmofili su već na nogama, jer ako imamo bizarni scenarij kojeg zajedno pripremaju Herzog i Lynch – TO je onda film kojeg sigurno treba vidjeti!


'Unutarnje carstvo' ('Inland Empire'), trailer za još jedan Lynchev nadrealistički eksperiment u digitaliji.

A zanima li Vas još nešto u vezi novog filma o 'Hobitu'? Zanima? E, pa nemojte pitati nas, nego pitajte direktno redatelja Del Tora i producenta Jacksona! Oni će u subotu, 24. svibnja u 22 sata, uživo chatati sa fanovima. Bit će na raspolaganju jedan sat, a odgovorit će na 20 najčešćih pitanja u vezi projekta. Registrirajte se na sajtu Weta i smislite pametna pitanja, pa nam javite odgovore – onda ćemo imati vijesti iz prve  ruke...

Komentari

Nema komentara.