Što se sprema junacima - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Što se sprema junacima

Što se sprema junacima

Sinatra će za Scorsesea biti pošten, Thor će možda biti lijep kao Brad Pitt, Lincoln je za Spielberga genij, a Donnie Darko je – Samantha.

s.p. 13.05.2008 0 komentara

Što se sprema junacima

Sinatra je imao život kao na filmu, pa će i dobiti veliku filmsku biografiju. Najmlađa kćerka Franka Sinatre i filmska producentica, Tina Sinatra, najavila je da će Universal snimati životnu priču njezinog tate. Kako sama kaže, poželjela je 'najznačajnijeg italoameričkog filmaša u Hollywoodu'Martina Scorsesea. Ipak, ovo neće biti gangsterski film iako je Sinatra znao i surađivati s mafijom. Njegova kćer želi zapravo pokazati kako Sinatra nije bio istinski umiješan u mutne poslove. Šteta, šteta, Scorsese najbolje radi priče o opsesivnim tipovima, a kad snima mafijaške priče, onda briljira. Zasad ionako još nije ništa potpisao, a među njegovim projektima spominju se drugi biografski (Theodore Roosevelt) i glazbeni filmovi (George Harrison i Bob Marley).

Već smo spominjali da Marvel priprema film o Thoru, ali se još ne zna tko bi tumačio tog drevnog boga gromova. E, pa glasina je da bi studio rado u toj ulozi vidio – Brada Pitta koji je već bio polubog Ahilej u 'Troji'. U svakom slučaju, Pitt još donosi zaradu filmovima, a šefovi studija se mole isključivo bogovima biznisa.

Brad Pitt - plav, lijep i jak poput drevnog boga.
A Spielberg je konačno spreman na snimanje svog davno zamišljenog projekta: biografije američkog predsjednika Lincolna. Naslov povijesne knjige po kojoj radi film je 'Ujedinitelj: genij Abrahama Lincolna', a glavni glumac je nitko drugo doli Spielbergov Oscar SchindlerLiam Neeson. Mogla bi ovo biti još jedna nadahnuta humanistička priča, no scenarist je Tony Kushner ('Munchen') pa možda ne treba očekivati previše sentimentalnosti.

A stiže i nova vijest o prequelu 'Okorjelog policajca' - režirat će ga ni manje ni više nego Werner Herzog! I ne samo to, okorjelog policajca - kockara, narkomana i alkosa, glumit će Nicolas Cage. Neki ga ne vole zbog preglumljivanja, ali bio je odličan alkoholičar i propalica u 'Napuštajući Las Vegas', pa bi trebao samo ponoviti ulogu.

Šuška se o nastavku kultnog 'Donnie Darka' - nastavak bi se trebao zvati film 'S. Darko', a glavni lik bi trebala biti Samantha, najmlađa sestra glavnog junaka Donnieja kojeg je u izvorniku tumačio Jake Gyllenhaal. Ne samo da u planu nema nikog od glavnih glumaca izvornika, već i kreator, scenarist i redatelj Richard Kelly poriče ikakvu vezu s nastavkom. Ukratko, ovaj će Darko (sunce im žarko!) biti jedan od onih nastavaka koji s izvornikom dijeli samo ime, a fanovi jednog i jedinog 'Donnieja Darka' već su pokrenuli peticiju protiv snimanja nastavka. Slobodno se priključite, link je ovdje.

Komentari

Nema komentara.