Tri art trailera - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tri art trailera

Tri art trailera

Haneke je pokušao ponovno snimiti isti film, F.F.Coppola - pod stare dane art-dramu, a Jamie Bell prvi je put isprobao seks...na filmu.

s.p. 18.09.2007 0 komentara

Tri art trailera

Michael Haneke, redatelj je koji se čvrsto drži teze – čovjek je čovjeku vuk. Zato se valjda nakon najave da će Ron Howard režirati remake njegova zadnjeg filma, 'Skriveno', brže bolje i sam primio remakea. Haneke je, kako smo vam već javili, odlučio napraviti američku verziju vlastitog filma 'Funny Games'/*naslovna/ iz 1997.

Original je svojevremeno opisan kao 'remek-djelo koje povremeno jedva možeš gledati',a priča je o obitelj koja odlazi na odmor u svoju vikendicu, pa im u posjet dolazi nepoznati mladić. Mladiću se pridružuje i njegov prijatelj, a kada ih glava obitelji pokuša ispratiti iz kuće, oni počnu terorizirati domaćine...


'Funny Games' (1997.), r: Michael Haneke, trailer

Ako je suditi prema prvim reakcijama i - traileru, čini se da Haneke u remaku samog sebe nije puno mjenjao. Glavne su novosti to da je film na engleskom, te da u njemu bračni par glume Naomi Watts i Tim Roth, opasne mladiće Michael Pitt i Brady Corbet.


'Funny Games' (2007.) , r: Michael Haneke, trailer

Tim Roth igra i kod Francisa Forda Coppole, koji  se nakon desetljeća pauziranja, filmu odlučio vratiti u svojim kasnim šezdesetima. Umjesto da snima 'Kuma 4', prihvatio se ekranizacije novele rumunjskog pisca Mircea Eliade o 70-godišnjem profesoru kojeg udari grom pa postane mlađi i pametniji. Ne znamo da li je i Coppola doživio sličan incident, ali ga je za snimanje 'Youth Without Youth' navodno inspirirala kćer Sofia, te se 'preporođeni' Francis sad sprema režirati i druge filmove.

'Youth Without Youth' Coppola je napravio u vlastitoj produkciji, za 'sitnih' 5 milijuna dolara, a sam se prihvatio i pisanja scenarija i režije. Radnja filma uključuje i silna putovanja lika koji je prisiljen bježati po Rumunjskoj, Švicarskoj i Indiji, no film je sniman uglavnom u Rumunjskoj, a osim već spomenutog Tima Rotha, u filmu glumi i par iz 'Hitlera-konačnog pada'; Alexandra Maria Lara i Bruno Ganz, dok se u cameo ulozi pojavljuje i Matt Damon.

Coppola je film prvo pokazao kolegama filmašima, a tu pretpremijernu publiku činili su: Martin Scorsese, Dennis Hopper, Andy GarciaDanny DeVito, Spike Jonze, John Singleton, Alfonso Cuarón, i Gus Van Sant. Prvi komentari filma su da je 'dobar, ali težak' – čini se da je riječ o pravoj art-drami!


'Youth Without Youth', r: Francis Ford Coppola, trailer

A kada smo kod art-drame, evo jedne koja je obišla razne festivale, pa je tako osvojila i nagradu na Berlinaleu (za glazbu), a svratio je i kod nas, pa je dobio i nagradu FIPRESCI-ja na ovogodišnjem Motovunu. 'Hallam Foe' Davida Mackenzieja u glavnoj ulozi ima miljenika Motuvuna, Jamieja Bella, koji je nakon 'Billyja Elliota' odrastao i sada je odglumio prvu erotsku scenu.

U ovoj seksi drami glumi dečka Hallama koji nakon smrti majke postaje pravi voajer, a velika trauma u životu mu je kada njegov otac oženi mlađu ženu (Claire Forlani). Hallam mrzi svoju maćehu i okrivljuje je za smrt svoje majke, te zapada u razne probleme. Nailazi na ženu (Sophia Myles) koja fascinatno sliči njegovoj majci, i zaljubljuje se u nju...


'Hallam Foe', r: David Mackenzie, trailer

 

Komentari

Nema komentara.