Na cesti s Jackom Kerouacom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Na cesti s Jackom Kerouacom

Na cesti s Jackom Kerouacom

Francis Ford Coppola kao producent i Walter Salles kao redatelj na filmsku će traku prebaciti legendarnu knjigu predstavnika Beat generacije piše Hollywood Reporter.

filmski.net 08.08.2005 0 komentara

Na cesti s Jackom Kerouacom

Producentska kuća FF Coppole, American Zoetrope, posjeduje prava na Kerouacovu knjigu ' On the Road' još tamo od daleke 1979. godine no do sada se još nije desilo da su se poklopili i svi bitni radnici potrebni za njeno prebacivanje u filmski svijet. Prst je pao na Waltera Sallesa, čiji 'Dnevnik Che Guevare' smo imali prilike pogledati nedavno i u našim kinima, i scenaristu Josea Riveru koji je s njim radio na istoj priči.

Već na prvi pogled je to puno logičnija kombinacija od one koja je nedavno bila postavljena - Joel Schumacher redatelj i Russell Banks kao scenrist, posebno ako imamo na umu da se knjiga bavi Kerouacovim putovanjem kroz Ameriku i Meksiko u postratnim danima (izdana je 1957. godine).

Glede njenog revolucionarnog statusa kojeg je imala tada jer se vodi kao glas cijele generacije koji je govorio o glađu za novim iskustvima, nemogučnošću da se prihvate nametnute istine i nezadovoljstvu statusom quo, Coppola je istaknuo da njena snaga niti danas nije popustila. Ali i istaknuo da ju je teško adaptirati za veliko platno i danas kao i u tim vremenima.

U paketu sa Schumacherom i Banksom pred kamerama se nalazio dvojac Brad Pitt i Billy Crudup, no da li će isti ostati i u ovoj postavi – još uvijek nije poznato.

Komentari

Nema komentara.