FF Coppola is Back! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      FF Coppola is Back!

FF Coppola is Back!

Djedica Coppola, legendarni otac 'Kuma' koji se režije nije primio od 'The Rainmakera', odlučio nas je počastiti - na redu je 'Youth Without Youth'!

m.n. 23.09.2005 0 komentara

FF Coppola is Back!

Nakon osam godina pauze od režiranja tijekom kojih je vrijeme kratio uglavnom producentskim poslovima i bacanjem oka na perspektivnu mu kćer Sofiju, Francis Ford Coppola planira se vratiti sa svim epitetima koje mu u svijetu filma pripisuju: kontroverzan, energičan, sveznajući.

Kako je i u svojoj mladosti obavljao najrazličitije poslove – od majstora zvuka, asistenta režije, pisanja scenarija, šmriglanja dijaloga i produciranja, i na novom će se projektu 'Youth Without Youth' gotovo cijelog lavovskog posla primiti sam. Variety tako izvještava da je Coppola osim režije odradio i scenarij, a također će i producirati uz pomoć svoje kompanije American Zoetrope koju je još 1969. osnovao zajedno s Georgeom Lucasom.

'Youth Without Youth' je najavljen kao potpuno nezavisni i niskobudžetni film (čitaj: Coppola će glavninu love dati iz svog džepa), a temelji se na noveli rumunjskog autora i intelektualca Mircea Eliade, čovjeka koji je osim što je govorio osam svjetskih jezika bio blizak prijatelj Eugenea Ionescoa i Emila Ciorana. Radnja same novele tiče se profesora čiji se život izmijeni nakon kataklizmičkog incidenta u mračnim godinama prije II. svjetskog rata. Zbog političkih kontroverzi, profesor postaje bjegunac, te je prisiljen bježati i skrivati se u različitim zemljama: od Rumunjske, Švicarske, Indije do Malte.

Djelo se u nekim elementima smatra autobiografsko, budući da su Eliadea za života i nakon smrti često optuživali da je u mladosti bio pripadnik ekstremne desnice, a velik je dio svog opusa posvetio nasljedstvu Indije: od sanskrta i joge do šamanizma.

Da su stvari sasma ozbiljne, a puške na gotovs, pokazuje i cast: glavne su uloge podijelili Tim Roth ('Four Rooms'), Alexandra Maria Lara ('Hitler: Konačan pad'), Bruno Ganz ('Hitler: Konačan pad') te Michael Iures ('Layer Cake'), a cijela se stvar ima održati u Rumunjskoj, točnije u samom Bukureštu već od 3. listopada. Trljajte ručice!

Komentari

Nema komentara.