Robota, robota dajte! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Robota, robota dajte!

Robota, robota dajte!

Svježe oženjeni Tobey Maguire očito nije u potrazi za karakternim ulogama. Nakon što je bio čovjek-pauk odlučio je postati čovjek-robot.

z.m. 07.09.2007 0 komentara

Robota, robota dajte!

Nakon što su Transformeri obrali 311 milijuna dolara na kino blagajnama, studiji se sa svih strana pokušavaju ogrepsti za svoj dio robo-kolača. Najfriškiju krišku ugrabio je Warner Bros. koji će ekranizirati 'Robotech', popularnu animiranu seriju iz osamdesetih. Ova vijest dolazi nedugo nakon što smo obajvili da je Regency otkupio prava na ekranizaciju 'Voltrona', još jedne crtane serije u kojoj glavnu ulogu imaju željezne grdosije.

Dodatni publicitet 'Robotechu' priskrbljuje i bivši Spiderman, svježe oženjeni mlađahni Tobey Maguire koji se u projekt zasada uključio svojom producentskom kućom, a možda je bacio oko (ili paučinu?) na jednu od glavnih uloga. 'Postoji bogata mitologija oko ovog crtića koja će biti izvrsna podloga za sofisticirani, pametni i zabavni film,' kaže Maguire. 

Radnja 'Robotecha' odvija se u doba nakon što se vanzemaljski svemirski brod sruši na otočić u Tihom oceanu. Pomoću tehnologije s broda Zemljani razvijaju ogromne robote koji se mogu - gle čuda! -transformirati u vozila. Nova tehnologija pomaže ljudima da se obrane od tri uzastopne vanzemaljske invazije. Prvu invaziju predvode ogromni ratnici koji pokušavaju oduzeti izvor energije pod imenom 'protokultura', a sudba svijeta ovisi o dva mlada pilota.

'Robotech' se emitirao u SAD-u osamdesetih godina, a nastao je kao produkt suradnje američke i japanske producentske kuće. Tri japanske crtane serije bile su premontirane i nasniman im je novi ton kako bi se mogle svakodnevno emitirati. Nažalost, sve dugometražne verzije crtića su neslavno propale u kinima pa će valjda današnja popularnost starih crtića i robo-filmova nadjačati lošu karmu koja prati 'Robotech'.  

Komentari

Nema komentara.