7 dana brijao na LSDju i sluđen se bacio kroz prozor - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      7 dana brijao na LSDju i sluđen se bacio kroz prozor

7 dana brijao na LSDju i sluđen se bacio kroz prozor

Tobey Maguire sjeda u producentsku stolicu i dohvatio se mali trilera 'Blackbird' što znači pranje, a koga bi drugo, američkih vladinih agencija.

m.n. 11.11.2004 0 komentara

7 dana brijao na LSDju i sluđen se bacio kroz prozor

Nakon sf-ovskih izleta i spajderskih loopova, Tobey Maguire se prizemljio i kreće u nove projekte. Friška je stvar da će krenuti u produkciju trilera 'Blackbird', u kojem će, znali ste, igrati i glavnu ulogu, dok će scenarij pisati David Auburn (također radio na filmu 'Proof'). Budući da je ovih dana lamentacija o agencijskim pogreškama, konspiraciji i vladinim propustima prva na top listi interesa prosječnog stanovnika SAD-a, tema Maguireovog novog projekta trebala bi pogoditi u sridu barem polovice Amerikanaca (onih koji su glasali za demokrate).

Naime, priča ove napetnice bi se okvirno i nešto labavije trebala temeljiti na knjizi Erica Olsona 'Through the Glass Darkly'. Olsonov otac radio je za CIA-u tijekom šezdesetih kada je ta agencija eksperimentirala s LSD-om (opa!), a kasnije je pod nerazjašnjenim okolnostima piščev otac umro! Uff, nabrijano! Dvadesetak godina obitelj je živjela u uvjerenju da se čovjek ubio, da bi Olson kasnije došao do podataka da su mu ocu davali LSD samo tjedan dana prije njegove smrti, te počeo istraživati što se dogodilo.

U svakom slučaju i sami smo uz malo kopkanja otkrili da je sredinom pedesetih vodstvo Centrall Inteligence Agency odobrilo financiranje prilično nehumanih i notornih testiranja pod imenom Mkultra. Lisergična kiselina iliti LSD u početku ih je oduševila jer su smatrali da bi se mogla koristiti za dezorijentaciju i manipulaciju neprijateljskih ciljeva i agenata.

Jedan od pokusnih kunića bio je Frank Olson (da, to je tata pisca Erica), koji je također radio na Mkultra projektu, a tragedija se, prema napisima, dogodila u studenom 1953. kada su mu prilično veliku dozu sipali u piće. Čovjek je osam dana buncao i lutao u prilično paranoidnom i depresivnom stanju, da bi se u halucinacijama bacio kroz prozor hotela. Ni jedna cijena za rat umova i mind kontrolu očito nije bila prevelika!

Priznajemo da sam predložak nije nešto originalan (iako je istinit) i mrvicu podsjeća na X-fileovske zavrzlamice, ali ipak ima potencijala za privlačenje mase u kina. Što pak se tiče našeg Tobey boya, producentska mu palica nije strana, već smo pisali da je uključen u nekoliko projekata, kao što su 'Everything Changes' za Columbia Pictures te 'Justice Deferred' i 'Urban Townie' za Warner Bros. Kako će izgledati CIA-ina spletka u Maguireovim rukama, provjerit ćemo.

Komentari

Nema komentara.