Crtići postaju filmovi - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Crtići postaju filmovi

Crtići postaju filmovi

Kako snimiti uspješan film i prodati više igračaka, pita se Hollywood. Odgovor je u rimejkovima crtića s robotima, autima, psima, mačkama, vjevericama.

s.p. 10.07.2007 0 komentara

Crtići postaju filmovi

Dok 'Transformeri' haraju kino blagajnama, producenti trljaju ruke i po policama traže koje bi to još animirane serijale mogli unovčiti u dugom metru. Nisu se se baš ubili od traženja, prvi im je na pamet pao 'Voltron', superpopularna animirana TV serija iz osamdesetih i opet o - transformirajućim robotima, samo što se ovdje svi dobri roboti mogu spojiti u jednog koji se onda odaziva na ime 'Voltron'. Od cijele ekipe zna se jedino scenarist, Justin Marks, koji je zauzet s još jednim filmovanjem dječjih igrački, pardon crtanih serija, jer radi i na ekranizaciji 'Masters of the Universe' s He-Manom i Skeletorom kao glavnim junacima. 

U kolovozu će gledatelji moći vidjeti i čuti kako je Jason Lee posudio svoj glas, preciznije lavež, jednom drugačijem superjunaku, koji se odaziva na ime 'Underdog'. To autsajdersko ime pripada psiću koji poslije nezgode u zagonetnom laboratoriju shvaća da je dobio nezamislive moći, a može i govoriti. Svoje moći koristi da bi štitio građane Capitol Cityja, a posebno čuva i pazi kuju Polly Purebread, kojoj glas daje Amy Adams.


'Underdog', r: Frederik Du Chau

Nakon sinkronizacije psića, Jason Lee nastavlja u sličnom tonu i u animirano-igranom filmu 'Alvin and the Chipmunks' daje glas grupi raspjevanih vjeverica. Hrvatskoj publici to ne znači puno, ali ta je animirana glazbena serija bila popularna u Americi, te ima svoju vjernu publiku. 

Najavili smo i američku igranu verziju japanske animirane serije 'Speed Racer', u kojoj se mladi Speed, koji voli brze automobile i utrke, bori protiv kriminala, a u ulozi njegovog zaštitnika trebao se pojaviti Vince Vaughn. Umjesto njega, uskočio je Matthew Fox, a Speeda će glumiti Emile Hirsch ('Alpha Dog'). Uz njih glume i iskusne zvijezde Christina Ricci, John Goodman i Susan Sarandon. Najveće zvijezde su ipak scenaristi i redatelji, braća Andy i Larry Wachowski koji nakon trilogije o Matrixu još nisu imali nijedan hit. 

Nisu samo ljudi, roboti i psi superheroji, u daljoj budućnosti planira se raditi i 'Thundercats', u kojima se Lion-O i vojska humanoidnih mačaka bori protiv zlog čarobnjaka Mumm-Ra na planetu znanom kao Treća Zemlja. Projekt se predviđa za daleku 2010., a o tome hoće  li biti realiziran i s kojoj ekipom, odlučit će rezultati s blagajni ovih igrano-animiranih filmova.

Komentari

Nema komentara.