Nema geja do kauboja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nema geja do kauboja

Nema geja do kauboja

Mostra koja je nagradila 'Brokeback', uvela je i Queer Lava za kojeg konkuriraju - vesterni –  što američki što japanski.

s.p. 27.08.2007 0 komentara

Nema geja do kauboja

Već smo javili kako će Venecijanski filmski festival (29. kolovoz - 8. rujan 2007.) uz Zlatnog lava dodjeljivati i Queer lava za najbolji dugometražni film s gay likovima ili problematikom. U venecijansku je queer konkurenciju za ovu sezonu odabrano 12 filmova, od čega 7 iz glavnog natjecateljskog programa

Baš kao i sadal već povijesna 'Planina Brokeback' (koja nije dobila Oscara ali je dobila Zlatnog lava!), glavni je konkurent vestern, i to 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ' Andrewa Dominika s Bradom Pittom, Caseyom Affleckom i Samom Shepardom. Puna zvijezda je i otkačena komedija Wesa Andersona 'The Darjeeling Limited' – uz Adriena Brodyja, nastupaju i Jason Schwartzman i Owen Wilson, kojem želimo brz opravak nakon pokušaja samoubojstva.

Iz Amerike dolazi i 'Speed of Life' (poznat i pod naslovom 'Superheroes') Eda Radtkea, drama o maloljetnom delikventu koji krade videokamere, a tu je i legenda indenpendent filma Alex Cox s humornom dramom 'Searchers 2.0' o dva glumca koji su karijeru proveli glumeći u - vesternima. Zanimljivo je i da filmskog kritičara igra Leonard Maltin, a u ulozi producenta je – Roger Corman.


'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford', r: Andrew Dominik, trailer

Na Queer Veneciji se predstavlja i par domaćih filmova: drama o mafiji: 'Il dolce e l'amaro' Andree Porporatija, te psihološka drama o osamdesetima 'Nessuna qualità agli eroi' Paola Franchija, s Brunom Todeschinijem i senzualnom Irene Jacob. Iz Velike Britanije dolazi remake 'Sleutha', u režiji Kennetha Branagha u kojem glume legenda Michael Caine i ljepuškasti Jude Law. Francuzi se predstavljaju redateljskim debijem glumca Jalila Lesperta '24 Mesures' ('24 Measures'), a Andreas Kleinert na šarenoj queer zastavi brani njemačke boje s crnom komedijom 'Freischwimmer' ('Head Under Water'). 

I Azija svoje queer nade ime: film kojim se zatvara Mostra, 'Tiantang kou' ('Blood Brothers') Alexi Tana, zatim 'Bangbang wo aishen' ('Help Me Eros') Lee Kang Shenga, te vestern 'Sukiyaki Western Django' kultnog Takashi Miikea s Quentinom Tarantinom.

Queer lav bit će dodjeljen 8. rujna, a o nagrađenom filmu odlučivat će Andrea Occhipinti, Sandro Avanzo, Delia Vaccarello, Vincenzo Patane i, kao predsjednik žirija, britanska gay ikona - Alan Cumming.

Komentari

Nema komentara.