Venecija uplesala u 67. godinu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Venecija uplesala u 67. godinu

Venecija uplesala u 67. godinu

Projekcijom baletne drame Darrena Aronofskog počeo je 67. Venecijanski filmski festival.

z.m. 01.09.2010 0 komentara

Venecija uplesala u 67. godinu

Sinoć je u Veneciji počela još jedna Mostra. Otvorio ju je 'Crni labud' Darrena Aronofskog, koji je 2008. osvojio Zlatnog lava za svoju dramu 'Hrvač'. Ulogu mlade prima-balerine igra Natalie Portman, koja je plesala balet od svoje četvrte do četrnaeste godine, a za ovu ulogu je trenirala i po pet sati dnevno.


'Black Swan', trailer.

Osim 'Crnog labuda' otvorenje festivala obilježio je i jedan incident. Naime iranski redatelj Jafar Panahi nije bio u mogućnosti prisustvovati projekciji svog kratkog filma 'The Accordion' jer su mu iranske vlasti odbile izdati putovnicu. Panahi je početkom godine proveo tri mjeseca u zatvoru zbog snimanja filma o izborima u Iranu, a njegov film 'Krug', o tretmanu žena u Irnau osvojio je Zlatnog lava 2000.

Za Zlatnog lava ove se godine natječu 24 filma i naknadno uvršteni film 'Essential Killing', poljskog autora Jerzya Skolimowskija. Na festivalu će ukupno biti premijerno prikazano 79 dugometražnih filmova iz 34 zemlje, a predsjednik stručnog žirija je Quentin Tarantino. Festival traje do 11. rujna.

Komentari

Nema komentara.