Oscarovke u pohodu na povijest - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Oscarovke u pohodu na povijest

Oscarovke u pohodu na povijest

Jodi Foster postaje Leni Riefenstal, a Nicole Kidman opet 'skida' Marilyn Monroe. Ovaj put ne za Chanel, već za - miljunaša.

n.k. 30.04.2007 0 komentara

Oscarovke u pohodu na povijest

Prije no što je 2003. umrla doživjevši 101, omiljena Hitlerova redateljica, supe-kontraverzna Leni Riefenstahl, pregovarala je s Jodie Foster i njezinom produkcijskom kućom Egg Pictures o – ekranizaciji vlastitog života. No od dogovora nije bilo ništa jer a) Foster nije željela pristati da Riefenstahl ‘autorizira’ film tj. dobije pravo da iz istog izbaci što god joj se ne svidi, i b) jer je Leni htjela da nju samu u filmu igra – Sharon Stone.

Što je od to dvoje više naljutilo Foster, nikad nećemo saznati, ali film o Riefenstahl ipak ćemo gledati. Isti, kaže ko-producentica Gabriele Bacher: 'neće pokušavati uljepšati bilo koji dio života svoje glavne junakinje, niti je prikazivati kao heroinu', već pokušati 'prikazati svu kompleksnost osobe Leni Riefenstahl'. Snimanje bi, naravno s Jodie Foster u glavnoj ulozi, trebalo početi najkasnije koncem 2008. po scenariju Britanca Ruperta Waltersa, a tko će režirati još se ne zna.

Jednako se tako ne zna ni tko će za 20th Century Fox režirati remake klasika ‘How To Marry A Millionaire’, ali je posve sigurno da će isti producirati, a najvjerojatnije u njemu i zaigrati – Nicole Kidman.

U za Oscara nominiranoj komediji iz 1953. o tri žene u lovu na bogate supruge, igrale su Marilyn Monroe, Lauren Bacall i Betty Grable, a Kidman bi navodno trebala utjeloviti ulogu ove prve. Scenarist Sacha Gervaisi (The Terminal) obećava značajne izmjene izvorne priče i njezino osuvremenjivanje. Što će na sve to reći uvijek na jeziku britka i brza Bacall – čut ćemo ubrzo.

U međuvremenu definitivno prezaposlena teta Nicole, s Buzom Luhramanom snima ‘Australiju’ nakon što je u postprodukcijske ladice spakirala ‘The Golden Compass’ , ekranizaciju prvog dijela hit trilogije Phillipa Pullmana ‘His Dark Materials’. Film će premijeru imati u Cannesu, ali dio promo materijala već se pojavio onlajn, pa bacite oko.

Komentari

Nema komentara.