Kućne pomoćnice protiv umjetnika - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kućne pomoćnice protiv umjetnika

Kućne pomoćnice protiv umjetnika

Američki filmski cehovi su odabrali - 'The Artist' je najbolje režiran, a 'Tajni život kućnih pomoćnica' najbolje odglumljen film!

s.p. 30.01.2012 0 komentara

Kućne pomoćnice protiv umjetnika

U ratu za filmske nagrade imamo novog favorita: 'Tajni život kućnih pomoćnica' koji je počeo pobjeđivati u glumačkim kategorijama! 'The Artist' je još uvijek favorit u glavnim kategorijama, te je osvojio prve nagrade netom osnovane australske filmske akademije kojom predsjedava Geoffrey Rush. Još važnije je da je osvojio nagrade Američkog redateljskog ceha te je pobijedio u kategoriji redatelja igranog filma, dok je u kategoriji dokumentaraca pobijedio James Marsh za film o majmunima 'Project Nim'.

Na nagradama Američkog glumačkog ceha, koje su također održane ovaj vikend, Jean Dujardin pobijedio je Georgea Clooneya i osvojio još jednu nagradu za 'Artista', i to za glavnu mušku ulogu. Ipak, u ostalim kategorijama pobijedio je 'Tajni život kućnih pomoćnica' koji je osvojio 3 nagrade - za glavnu (Viola Davis) i sporednu žensku ulogu (Octavia Spencer) , te za cijeli ansambl. Stari Christopher Plummer osvojio je nagradu za sporednu mušku ulogu u 'Početnicima', a posljednji film o Harryju Potteru dobio je samo nagradu za kaskadere.


'Tajni život kućnih pomoćnica', trailer.

Kate Winslet ove godine nije dobivala filmske nagrade, pa se mora zadovoljiti nagradom Američkog glumačkog ceha za najbolju glumicu u miniseriji 'Mildred Pierce', a upravo je objavljeno da će dobiti 'francuskog Oscara', tj. nagradu Cesar za životno djelo. Redatelj 'Huga' Martin Scorsese časno je podnio to što njegov film nije dobivao ni nagrade ni nominacije, no pobunio se što nije dobio jednu glumačku nominaciju. Ne, nije ga pogodila nepravda na nagradama Američkog glumačkog ceha već se buni protiv toga što na psećim filmskim nagradama nije nominirana dobermanka Blackie koja je briljirala u njegovom 'Hugu'.

A hrvatski gledatelji bi se trebali pobuniti zbog nečeg drugog. Prema posljednjim vijestima, 'Hugo Cabret' uopće neće igrati u hrvatskim kinima, a nijedan distributer nije najavio dolazak 'The Artista' u hrvatska kina. Nije valjda da ćemo filmove s najviše nagrada i nominacija moći gledati - samo na televiziji?

Komentari

Nema komentara.