Najgore, francuske i nezavisne nagrade - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najgore, francuske i nezavisne nagrade

Najgore, francuske i nezavisne nagrade

Najgori holivudski film je 'Sumrak saga: Praskozorje-2. dio', najbolji francuski film je 'Ljubav', a najbolji nezavisni film je 'U dobru i u zlu'.

s.p. 24.02.2013 1 komentara

Najgore, francuske i nezavisne nagrade

Par dana prije dodjele Oscara dodjeljeno je nekoliko filmskih nagrada. Najzabavnija od svih tih ceremonija je dodjela Zlatnih malina tj. 'anti-Oscara' koji se dodjeljuju najgorim filmovima, a ove godine je neslavni pobjednik 'Sumrak saga: Praskozorje-2. dio' koji je dobio čak 7 Malina. Film je 'nagrađen' u kategorijama najgoreg filma, nastavka, redatelja, glavne glumice (Kristen Stewart), sporednog glumca, ansambla i filmskog para. Prošlogodišnji rekorder Adam Sandler osvojio je 'samo' 2 Zlatne maline, i to za najgoreg glumca i najgoreg scenarista, za što je zaslužan njegov film 'Tatin sin'.


'Ljubav', trailer.
 
Dodjeljene su i francuske nacionalne filmske nagrade - Cesari. Glavni pobjednik je 'Ljubav' Michaela Hanekea koji je pobijedio u 5 glavnih kategorija i osvojio nagrade za najbolji film, redatelja i scenarista (sve 3 nagrade - Michael Haneke), te nagrade za najboljeg glumca (Jean-Louis Trintignant) i glumicu (Emmanuelle Riva). Četiri Cesara dobila je drama 'Hrđa i kost' koju uskoro možete očekivati i u hrvatskim kinima, a najbolji strani film je, naravno, 'Argo'.


'U dobru i u zlu', trailer.

Održane su i 28. Independent Spirit Awards, a glavne nagrade za filmaše 'nezavisnog duha' pobrao je film 'U dobru i u zlu'. Film je dobio nagrade za najbolji film, redatelja i scenarista (David O. Russell), te za najbolju glavnu glumicu (Jennifer Lawrence). John Hawkes ('Seanse') je najbolji glavni glumac, a Helen Hunt ('Seanse') i Matthew McConaughey ('Čarobni Mike') su najbolji sporedni glumci. Najbolji debitantski film je 'Charlijev svijet', a najbolji strani film je, naravno, 'Ljubav'.

Komentari
anonymous 28.02.2013

Poruka Sumrak saga: Praskozorje-2. dio' - hrpa očajno našminkanih glumaca sa još očajnijom glumom.
Gore smeće odavno nisam pogledao na tu temu.
Doslovno za povratiti...