Višnjićev film dobio nagradu Gotham - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Višnjićev film dobio nagradu Gotham

Višnjićev film dobio nagradu Gotham

'Početnici' osvojili nezavisnu nagradu Gotham za najbolji film i glumački ansambl, u kojem se nalazi i Goran Višnjić!

s.p. 29.11.2011 0 komentara

Višnjićev film dobio nagradu Gotham

Dodjeljene su ovogodišnje nagrade Gotham za američki nezavisni film, a zanimljivo je da su nagradu za najbolji film prvi put dobila dva filma - 'Početnici' ('Beginners') i 'Drvo života'.

Članica žirija Natalie Portman je u snimljenoj poruci objasnila da nisu mogli odabrati samo jedan od ta dva filma, a da ne zakinu onaj drugi. Umjesto njih, 'izvisili' su ostali favoriti: hvaljeni 'U zaklon', te 'The Descendants' s Georgeom Clooneyem i 'Martha Marcy May Marlene' s Elizabeth Olsen koji su imali po tri nominacije, ali nisu osvojili nijednu nagradu.

'Početnici' su osvojili još i nagradu za najbolji glumački ansambl, a u nagrađenom ansamblu se nalazi i hrvatski glumac Goran Višnjić u ulozi homoseksualnog ljubavnika starog Christophera Plummera. Film ćemo uskoro vidjeti i u našim kinima, ali zasad nemamo potvrđen datum premijere.


'Početnici', trailer.

Nagradu za redatelja koji se probio dobila je Dee Rees za 'Pariah', film o crnom tinejdžeru koji preispituje svoj seksualni identitet, a glumačku nagradu osvojila je Felicity Jones koja u filmu 'Like Crazy' glumi britansku studenticu koja više ne može biti s američkim dečkom jer joj je istekla viza.

Najbolji dokumentarac je 'Better This World' koji se bavi dvojicom mladića iz Teksasa koji su optuženi da su 2008. htjeli postaviti bombu na stranačku konvenciju republikanaca.

Ceremoniju dodjele vodili su Edie Falco i Oliver Platt, prezenteri su bili Alec Baldwin, Stanley Tucci, Melissa Leo i Tilda Swinton, a posebne nagrade za životno djelo dobili su Charlize Theron, Gary Oldman, David Cronenberg i čelnik Foxa Tom Rothman.

Komentari

Nema komentara.