Cehovi nagradili najbolje - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cehovi nagradili najbolje

Cehovi nagradili najbolje

'Argo' je osvojio nagradu ceha producenata, a glumački ceh nagradio je i glumce iz 'Lincolna', 'Jadnika' i 'U dobru i u zlu'.

s.p. 28.01.2013 0 komentara

Cehovi nagradili najbolje

Dodjeljene su američke cehovske nagrade koje su pokazale da u utrci za Oscara nije samo jedan favorit, iako se u kategoriji najboljeg filma izdvaja 'Argo'. Američki ceh producenata nagradio je Bena Afflecka, Georgea Clooneyja i Granta Heslova za produkciju igranog filma 'Argo' koji je prije osvojio i Zlatni globus za najbolji film te je tako povećao svoje šanse za glavne Oscare. U kategorijama animiranog filma nagrađeni su producenti crtića 'Krš i lom', a nagrada za najbolje producirani dokumentarac otišla je autorima filma 'Searching For Sugar Man'.


'Argo', trailer.

'Argo' je dobio nagradu i na dodjeli nagrada Glumačkog ceha Amerike, te je nagrađen cijeli poveći ansambl tog filma. Ipak, u pojedinačnim kategorijama trijumfirali su ostali hitovi. U muškim kategorijama pobijedio je 'Lincoln' te su tako nagrađeni Tommy Lee Jones kao sporedni glumac i Daniel Day-Lewis u glavnoj ulozi predsjednika Lincolna. Day-Lewis je održao dojmljivi govor zahvale te mu je palo na pamet da je baš glumac ubio Abrahama Lincolna, pa je samim time i 'nekako primjereno da ga svako malo neki glumac pokušava vratiti u život.'

Najboljom glavnog glumicom proglašena je Jennifer Lawrence ('U dobru i u zlu'), a najbolja sporedna glumica je Anne Hathaway koja je briljirala u 'Jadnicima'. Od ostalih filmskih kategorija treba spomenuti i nagradu za kaskadere koja je otišla filmu 'Skyfall'.

Komentari

Nema komentara.