'Argo' ima i najbolji scenarij - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Argo' ima i najbolji scenarij

'Argo' ima i najbolji scenarij

Dobitnici nagrada Scenarističkog ceha Amerike su 'Argo' i 'Zero Dark Thirty', a njihovi scenaristi su pokazali da znaju pisati i govore zahvale.

s.p. 18.02.2013 0 komentara

'Argo' ima i najbolji scenarij

Na dodjeli nagrada Scenarističkog ceha Amerike opet je pobijedio 'Argo' koji sada ima pravu kolekciju cehovskih nagrada jer je osvojio i nagrade producentskog, redateljskog i glumačkog ceha Amerike pa je tako potvrdio svoje šanse za dobivanje Oscara. 'Argo' je pobijedio u kategoriji adaptiranog scenarija, a scenarist tog filma Chris Terrio se prilikom preuzimanja kipića emotivno prisjetio kako je počeo pisati scenarij za 'Argo' 2008., a u to doba nije imao novac za stanarinu i živio je od studentskih kredita, ali 'imao je svoje scenarije i svoju cehovsku karticu'.


'Argo', trailer.

Nagradu za najbolji originalni scenarij dobio je Mark Boal za 'Zero Dark Thirty', a on se zahvalio redateljici Bigelow 'koja je uzela moj scenarij i učinila da živi i diše i leti'. Scenarist 'Lincolna' Tony Kushner morao se zadovoljiti samo počasnom nagradom, a nagradu za najbolji scenarij dokumentarca dobio je Malik Bendejelloul za 'Searching for Sugar Man'. Popis svih nagrađenih autora i filmova možete potražiti na službenim stranicama Scenarističkog ceha Amerike.

Komentari

Nema komentara.