Dobre festivalske vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dobre festivalske vijesti

Dobre festivalske vijesti

Na festivalu u Karlovym Varyma nagrađene 'Marijine' i 'Soba 304', Supetar završio, DORF putuje, Vukovar traži pisce, a Pula gostuje u Zagrebu.

s.p. 11.07.2011 0 komentara

Dobre festivalske vijesti

Dokumentarno-igrani film 'Marijine' riječke redateljice Željke Sukove s Ninom Violić, Željkom Sukovom i Milom Čuljak u glavnim ulogama osvojio je nagradu FEDEORA Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana na 46. međunarodnom festivalu u Karlovym Varyma (Češka). Film o baki koji prati pokušaj triju sestrična da se oproste od preminule bake na sebi svojstven način, prikazan je u natjecateljskom programu East of the West Karlovyh Vary. Na istom Festivalu nagradu je osvojila i dansko-hrvatska koprodukcija 'Soba 304' u režiji Birgitte Staermose. 'Soba 304' osvojila je Posebno priznanje žirija za glazbu, a glazbu potpisuje britanska kompozitorica i glazbenica Jocelyn Pook, koja je, između ostalog, skladala glazbu za 'Oči širom zatvorene' Stanleyja Kubricka i 'Kaotičnu Anu' Julia Medema.

3. Supetar Super Film Festival završio je u subotu, 9. srpnja 2011., proglašenjem pobjednika publike. Prvi pobjednik je film Dylana Williamsa 'Muškarci koji plivaju' (VB/Švedska, 2010.), upečatljiv, očaravajući, duhovit i neodoljivo zabavan film o ljubavi i prijateljstvu. Topla ljudska priča ispričana je oko ekipe muškaraca koji treniraju sinkronizirano plivanje i postaju svjetski prvaci u tom sportu. Većinu filmskog programa 3. SSFF-a (ukupno 14 filmova) možete pogledati u Dokukinu u Zagrebu od 14. do 17. srpnja, a više informacija o reviji potražite na www.dokukino.hr.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF nastavlja s predstavljanjima programa, pa odlazi na gostovanje u srpsku Sremsku Mitrovicu, na slovenski festival horrora i vina Ljutomer, pa zatim u bosanski Sanski Most na program Ljeto na Sani. Najavljuju se i gostovanja u Brčkom, Rumi, Novom Sadu, Pločama i Splitu. Više informacija na www.dorf-vk.com.

Pozivaju se svi zainteresirani da napišu story outline (24 riječi) i tako dobiju mogućnost sudjelovanja u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održavati za trajanja 5. Vukovar film festivala (24.-28.08.11). Tema je slobodna, a radionicu će, kao i prošle godine, voditi hrvatska dramaturginja i scenaristica Irena Krčelić čiji će scenaristički uradak, dječji film 'Duh babe Ilonke', premijerno biti prikazan na ovgodišnjem Pula film festivalu. 5 najboljih story outline pisaca po njezinu sudu imat će osiguran smještaj i doručak za vrijeme trajanja festivala. Svoj story outline uz prilog CV-a šaljite na adresu: press@vukovarflmfestival.com do 10. kolovoza...


'Bijela grofica', trailer.

Otvoren je Međunarodni program 58. Festivala igranog filma u Puli koji će uskoro gostovati i u Zagrebu. U Art-kinu Metropolis MSU-a od 17. do 31. srpnja prikazat će se 15 filmova, od kojih će osam biti iz retrospektive Jamesa Ivoryja, a preostalih sedam iz Međunarodnog programa, selektiranih sa najvećih svjetskih festivala. Ulaznice će se moći kupiti na recepciji MSU, a projekcije će počinjati u 21 sat. Cijena ulaznica biti će 20 kuna za filmove iz retrospektive, a 25 kuna za premijerne filmove iz Međunarodnog programa, a kompleti ulaznica moći se kupiti po cijeni od 100 kuna za cijelu retrospektivu i 150 kuna za sve premijerne filmove iz Međunarodnog programa. Detaljnije informacije o filmovima potražite na službenoj stranici Festivala, a raspored projekcija u kinu Metropolis je slijedeći:

RETROSPEKTIVA JAMESA IVORYJA:
17. srpnja: 'Europljani'
18. srpnja: 'Kvartet'
19. srpnja: 'Žega i prašina'
20. srpnja: 'Bostonci'
21. srpnja: 'Soba s pogledom'
22. srpnja: 'Maurice'
23. srpnja: 'Na kraju dana'
31. srpnja: 'Bijela grofica'

IZBOR IZ MEĐUNARODNOG PROGRAMA:
24. srpnja: 'Carlos'
25. srpnja: 'Prošle noći'
26. srpnja: 'Miran život'
27. srpnja: 'Žrtva'
28. srpnja: 'Djeca su dobro'
29. srpnja: 'Ženska prava hoću!'
30. srpnja: 'Dvostruki sat'

Komentari

Nema komentara.