Dobitnik Zlatne palme stiže u Pulu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dobitnik Zlatne palme stiže u Pulu

Dobitnik Zlatne palme stiže u Pulu

Lezbijska drama 'Adelin život' ove godine je osvojila Zlatnu palmu Cannesa, a naši gledatelji moći će ju vidjeti u međunarodnom programu Pulskog festivala.

s.p. 03.07.2013 0 komentara

Dobitnik Zlatne palme stiže u Pulu

U sklopu Međunarodnog programa Europolis 60. festivala igranog filma u Puli, 18. srpnja na pulskom Kaštelu, premijerno će se prikazati francuski film 'Adelin život' ('La vie d'Adèle') redatelja Abdellatifa Kechichea, dobitnika Zlatne palme ovogodišnjeg Festivala u Cannesu. Repriza filma biti će 21. srpnja u Kinu Valli, a film će u sklopu festivalske suradnje 23. srpnja biti prikazan i na Dubrovačkim ljetnim igrama u Ljetnom kinu Jadran.


'Adelin život', trailer.

U ovoj ljubavnoj drami uloge tumače Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Catherine Salée i Jeremie Laheurte. Glavna junakinja filma, Adele, s petnaest je godina znala da djevojke izlaze s mladićima i nije to dovodila u pitanje. No. njezin se život iz temelja protresao one noći kad je upoznala Emmu, djevojku modre kose, zahvaljujući kojoj je otkrila svoje čežnje, dokazala se kao žena i odrasla osoba. Naočigled svih Adele raste, traži svoje mjesto pod suncem, gubi se i pronalazi...

Prijatelj 60. festivala igranog filma u Puli je Europska unija, te će se u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog programa Europolis prikazati 12 dugometražnih i 18 kratkometražnih filmova iz svih zemalja članica Europske unije.

Komentari

Nema komentara.