Vukovar film festival - Festivali
Home      Festivali      Vukovar film festival

Vukovar film festival

Mladi festival u gradu na raskrižju koncipiran je kao smotra filmova podunavskih zemalja, a održava se u otvorenom kinu na rijeci Dunav.

filmski.net 25.08.2010 0 komentara

Vukovar film festival

Namjera organizatora je dovršiti obnovu grada u kojem su u ratu uništene obje kino dvorane, pa gledatelji, osobito oni mlađi, nemaju gdje iskusiti doživljaj kina. Festival je jedinstven po tome što se održava na riječnom šlepu koji se inače koristi za prijevoz tereta, a preuređen je da postaje – otvoreno kino na dunavskoj rijeci.

Festival se odvija za vrijeme godišnjih odmora i školskih praznika, u doba kada najfrekventnije dolaze i pristaju riječni kruzeri s turistima iz Nizozemske, Njemačke, Austrije, Rusije, Mađarske.

Koncipiran kao festival podunavskih zemalja, festival nudi i popratni program filmskih hitova. Cillj mu je da atraktivnom lokacijom i zanimljivim filmovima privuče posjetitelje iz Hrvatske i šireg Podunavlja, a jedan od dugoročnih planova je da se ovim događajem razbudi filmska i kulturna publika grada, te da Vukovar postane centar urbanih događanja.

http://vukovarfilmfestival.com/

Komentari

Nema komentara.