Festival dokumentarnog rock filma - DORF - Festivali
Home      Festivali      Festival dokumentarnog rock filma - DORF

Festival dokumentarnog rock filma - DORF

Projekcije domaćih i inozemnih dokumentarnih filmova vezanih na ovaj ili onaj način uz glazbu, koncerti, izložbe, radionice, zezanje.

filmski.net 05.03.2009 0 komentara

Festival dokumentarnog rock filma - DORF

Prvi Festival je održan u Vinkovcima 2007. godine i uglavnom je bio prikaz regionalne produkcije dokumentarnih glazbenih filmova. Uz projekcije, organizirane su izložbe fotografija, slika, promocije knjiga, koncerti. Polaznici radionice dokumentarnog glazbenog filma na DORF '08 su snimili zanimljiv omnibus, u 4 dana, pod mentorstvom Silvija Mirošničenka. Gostovanje legendarnog britanskog filmaša Don Lettsa i svjetska premijera njegovog filma o The Clash "Revolution Rock", kao i veliki broj gostiju obilježili su prošlogodišnje izdanje. Nagrada na prvom DORFu je bilo objavljivanje filma u distribuciji Continental Filma iz Zagreba, te je film Igora Zupea "Dolgcajt" doživio i video-distribuciju.

Povezivanjem sa srodnim festivalima u AMUSIFF (www.amusiff.org ), DORF je postao relevantan čimbenik na festivalskoj karti ovog dijela Europe. Programom DORF PUTUJE prezentirali smo najzanimljivije dijelove programa u 26 gradova i približili žanr dokumentarnog glazbenog filma publici i medijima.

Festival organizira Udruga ljubitelja filma "RARE" Vinkovci.

Komentari

Nema komentara.