Mlada i lijepa Pula  - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mlada i lijepa Pula

Mlada i lijepa Pula

Međunarodni program Pule nudi hitove Françoisa Ozona, Bernarda Bertoluccija, Giuseppea Tornatorea i Michelea Placida, a održat će se i premijera romantične drame 'Prije ponoći'.

s.p. 30.06.2013 0 komentara

Mlada i lijepa Pula

Na presici je predstavljen i međunarodni program 60. festivala igranog filma u Puli. Međunarodni program Europolis održat će se od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli. Ovogodišnji Prijatelj Festivala je Europska unija te će se dugometražnim i kratkim igranim filmovima u izboru umjetničkog ravnatelja Festivala Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU.

Prema najavi umjetničkog ravnatelja, premijerno će se prikazati francuska ljubavna drama 'Mlada i lijepa' ('Jeune & jolie') /naslovna/ redatelja Françoisa Ozona, češka humorna drama 'Zlatne godine' ('Vrásky z lásky') redatelja Jiříja Stracha, nizozemsko-američki film ceste 'Jackie' redateljice Antoinette Beumer, španjolsko-kubanska ljubavna drama 'Posljednja utakmica' ('La partida') redatelja Antonia Hensa, romantična komedija 'Dvadeset godina razlike' ('20 ans d'écart') redatelja Davida Moreaua, francuski triler 'U kući' ('Dans la maison') Françoisa Ozona, talijanska drama 'Ja i ti' ('Io e te') Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni 'Ludwig II' koji su režirali Marie Noelle i Peter Sehr, britanski triler 'Žrtveno janje' ('Scapegoat') Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama 'Najbolja ponuda' ('La migliore offerta') Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler 'Stražar' ('Le guetteur') Michelea Placida. 


'Najbolja ponuda', trailer.

Biti će prikazano i 19 europskih kratkih igranih filmova. U PoPularnom programu u Areni osim pulske premijere filma 'Čovjek od čelika' na najvećoj 3D projekciji na svijetu, gledatelje u Areni očekuje i hrvatska premijera ljubavne drame 'Prije ponoći' ('Before Midnight') redatelja Richarda Linklatera s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy. Umjetnički ravnatelj Festivala svoje je izlaganje zaključio informacijom kako su i ove godine dogovorena gostovanja programa Europolis na Dubrovačkim ljetnim igrama te Ljetnom kinu Tuškanac i u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Suzana Požgaj, voditeljica općih poslova, ureda za goste, protokola i prodaje Festivala igranog filma u Puli iznijela je potpune informacije o načinima kupnje i cijeni ulaznica za filmske projekcije. Ulaznice će biti u prodaji od 13. srpnja, a komplet za sve projekcije stajat će 140 kuna. Cijena pojedinačne karte za projekciju u Areni je 20 kuna za sve dane osim 23. i 27. srpnja kada će ona stajati 30 kuna. Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni, a i ove su godine raspoložive propusnice Prijatelj Festivala za srednjoškolce, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom.

Filmske projekcije u Kinu Valli i ove su godine besplatne za sve zainteresirane, a cijena ulaznice za projekcije na Kaštelu simboličnih je 10 kuna. Kolegica Požgaj na kraju je najavila i ponovno formiranje tzv. Festivalskog otoka na Giardinima gdje će biti smješten Info punkt na kojem će se moći kupiti ulaznice, propusnice i razni suveniri. U sklopu Festivalskog otoka bit će organizirani razgovori s gostima Festivala, dječje radionice, nagradne igre za prolaznike, a na njemu će se predstavljati i partneri te sponzori Festivala.

Komentari

Nema komentara.