DoFurane nagrade - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      DoFurane nagrade

DoFurane nagrade

Objavljeni su dobitnici pulskog natječaja kratkog amaterskog filma doFuraj svoj film.

s.p. 24.07.2013 0 komentara

DoFurane nagrade

doFuraj svoj film! natječaj je kratkog amaterskog filma koji se već desetu godinu održava na najvećem hrvatskom filmskom festivalu, Festivalu igranog filma u Puli, kao jedan od popratnih programa. Natječaj je bio otvoren do 7. lipnja 2013. godine, a prijavljeni filmovi prikazani su u sklopu filmskih projekcija na Portarati.

Brojni su dobri filmovi i talentirani autori nagrađeni vrijednim nagradama, pa je vrijeme i za proglašenje ovogodišnjih, desetih, jubilarnih pobjednika.Pobjednik po glasovanju žirija film je 'A4 papirko' (http://max.tportal.hr/A4-papirko--Dobre-ideje-Video_17885_0__0.aspx) autorskog tima pod nazivom Dobre ideje. Autorski tim čine Ognjen Ivanović i Dragana Momčilović. Pobjednik po glasovima online publike film je 'Bez računa se ne računa' (http://max.tportal.hr/Bez-racuna-se-ne-racuna--Gerger-film-Video_17882_0__0.aspx ) udruge Gerger film.
Prenosimo dio dojmova stručnog žirija: 'Dobre ideje oraspoložile su žiri i zato će odFurati nagradu. Ostavili su nas vrlo dobre volje, jer su nam prikazali vedar i dovršen komadić priče u kojem ljubav pobjeđuje sve zapreke. Sretni mi, sretni oni. Osim autorima pobjednicima, dodatnu pohvalu htjeli bismo iskazati autoricama filma 'Miss Hrvatske', koji je vitaminski napitak za napaćeni narod. To je sretno pronađen komadić dijaloga, koji treba ljubomorno čuvati, jer tko zna kakvi ćemo biti sutra.'

Stručni žiri djelovao je u sastavu: glavni urednik portala Ravno do dna Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh. Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni, 27. srpnja 2013., a Festival će autorski duo ugostiti u Puli od 25. do 28. srpnja. Nagrada za najbolji film po odluci online publike također će se objaviti u Areni završne večeri, dok će se nagrada uručiti putem dostavne službe.
Komentari

Nema komentara.