South Park - svetogrđe do svetogrđa - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      South Park - svetogrđe do svetogrđa

South Park - svetogrđe do svetogrđa

Najkontroverzniji crtić svih vremena uspio je izvrijeđati pripadnike svih glavnih religija!

s.p. 09.10.2009 0 komentara

South Park - svetogrđe do svetogrđa

Entertainment Weekly objavio je listu najkontroverznijih epizoda 'South Parka', a teško je ne primijetiti da se većina njih sprda na račun vjerskih zatucanosti. Čine to kršeći sva pravila dobrog ukusa, a mi smo izdvojili nekoliko primjera epizoda koje su digle tlak mnogima:

'THE PASSION OF THE JEW'
Još i prije poznatog skandala s pijanom vožnjom, Mel Gibson se našao na meti southparkovaca. U ovoj epizodi Stan i Kenny putuje Melu i traže povrat novaca jer su platili ulaznicu za njegovu 'Pasiju' punu sadizma i antisemitizma. Otkrivaju da starokatolik Gibson voli mučenje i želi nastaviti - tamo gdje je Hitler započeo!

'TRAPPED IN THE CLOSET'
Stan iščekuje ponovni dolazak utemeljitelja scijentologije L. Rona Hubbarda, no to nije jedina stvar koja je izritirala scijentologe. U ovom nastavku 'South Parka' i Tom Cruise i John Travolta doslovce odbijaju izići iz ormara i priznati da se tamo uopće nalaze. Pitamo se na što su scenaristi aludirali...


Židovsko-kršćanski sukob klinaca iz 'South Parka' prekida Isus...koji se zatim potuče s Djedom Mrazom.

'BLOODY MARY'
Kako najbolje uvrijediti katolike? Pa, možda tako da prikažete skeč u kojem kip Gospe krvari iz stražnjice...i to dan prije katoličkog blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije!

'CARTOON WARS PART II'
Od zezanja s kršćanima i scijentolozima gore je samo zezanje s muslimanima. Baš u vrijeme kada su objavljene blasfemične danske karikature, autori 'South Parka' Parker i Stone htjeli su objaviti jednu epizodu s prorokom Muhamedom, ali je TV mreža odbila emitirati ju. Ironija je da Muhamed već gostovao u 'South Parku', samo pet godina ranije.

'RED SLEIGH DOWN'
Parodija ratnih filmova kao što su 'Tri kralja' i 'Pad Crnog jastreba', ali rađena kao žestoki 'crnjak'. Djeda Mraza zarobe i muče elektrošokovima, a ustrijele i samog Isusa. Je l' to trebala biti božićna epizoda?

Komentari

Nema komentara.