Otkud Štrumpfovi u 'Avataru'? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Otkud Štrumpfovi u 'Avataru'?

Otkud Štrumpfovi u 'Avataru'?

Kada 'South Park' ima premijeru, znate da će na njegovoj meti biti svi i svatko: James Cameron, desničari, Štrumfovi...

s.p. 13.11.2009 0 komentara

Otkud Štrumpfovi u 'Avataru'?

Nakon premijere trailera za 'Avatar', mnogi su optuživali Camerona da mu likovi sliče na Štrumfove. A onda su to čuli i autori 'Southa Parka', pa smo dobili još jednu urnebesnu epizodu tog satiričnog crtića koji ne štedi nikoga. Kao i uvijek, iza cijele priče krije se zanimljivi podtekst. Epizoda 'Dances with Smurfs' (aluzija na 'Ples s vukovima') počinje kao satira na američke desničarske radijske voditelje.


'South Park', epizoda 'Dances with Smurfs', isječak.

Naime, Cartman postaje voditelj jutarnjih najava u školi, a tu poziciju koristi da se izmišljotinama i klevetama obračuna s predsjednicom Učeničkog vijeća Wendy. Glavna optužba je da Wendy mrzi Štrumfove i želi ih ubiti. Kasnije Cartman prepričava školarcima kako je i on živio među Štrumfovima...tim plavim bićima koja su živjela u svijetu prirode, a onda su ih pokušali otjerati ljudi - svi osim jednog koji živi među njima.

Zvuči poznato? Naravno, to je aluzija na priču 'Avatara', a zatim čujemo i optužbu da je Cameron ukrao tuđu priču za svoj film, samo što je ovdje autor priče o Štrumfovima Cartman! Na kraju epizode Cartman bjesni na Camerona, ali uzalud - zna se da moćni redatelj radi što želi! A i ova zezancija mu valjda neće smetati - dobro će mu doći dodatna reklama!

Komentari

Nema komentara.