CineFest - art u multipleksu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      CineFest - art u multipleksu!

CineFest - art u multipleksu!

CineStar Zagreb će jedno svoje kino trajno rezervirati za program festivalskih i art filmova, te ćete vrlo uskoro u multipleksu gledati i rumunjske drame.

s.p. 13.04.2010 0 komentara

CineFest - art u multipleksu!

Već od ovog četvrtka, 15.04., u CineStaru Zagreb će dvorana broj 1 biti sinonom za nezavisne i umjetničke filmove. Blitz-CineStar u suradnji s distributerima (Discovery film & video i Blitz film & video distribucija) pokreće trajni kino program pod nazivom CineFest. Program CineFesta će se redovito prikazivati u dv. 1 u multipleksu u Branimir centru, a filmovi unutar programa uključivali bi naslove svih hrvatskih nezavisnih kino distributera.

'Priče iz zlatnog doba' - rumunjska crna komedija koja je prošle godine otvorila Sarajevo Film Festival.

Namjera je osigurati kontinuirani kvalitetan program koji bi uključivao birane i nagrađivane filmove s renomiranih filmskih festivala, ali i ostale umjetničke filmove. Zanimljiv i raznovrstan program predstavit će se kroz filmske revije s pojedinim tematskim nazivnicima. Prva u nizu je revija filmova s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu pod nazivom Cannes Express koja se otvara 15. travnja.
 
Revija uključuje četiri naslova:
'Priče iz zlatnog doba' - omnibus prepun apsurdnih i krajnje pogubnih situacija, smješten u doba vladavine bivšeg rumunjskog diktatora.
'Tražeći Erica' Kena Loacha  - priča o deziluzioniranom poštaru čiji je život kaos, a sve se popravlja kad mu se počne 'ukazivati' duh nogometne legende Erica Cantone.
'Samson i Delilah' - australski film, dobitnik kanske Zlatne kamere. Tematizira australske domorodce, aboridžinske tinejdžere u pokušaju da se dokopaju sretnije budućnosti.
'Policijski, pridjev' - nagrađivani film Cornelia Porumboiua, priča o apsurdu do kojeg biva uveden čovjek koji propituje svu besmisao nekih pravila koja jednostavno ne drže vodu.

'Samson i Delilah' - australski film na jeziku aboridžina koji je zato mogao biti nominiran za Oscara na stranom jeziku.

Nakon Cannes expressa uslijedit će nove tematske revije, revija Euro komedija ('U banani'/'In the Loop', 'Čarlston za Ognjenku', mađarski 'Pustolovi'). U reviji Veliki redatelji vidjet ćemo film tajvanskog oskarovca Anga Leeja 'Zauzimajući Woodstock', modernu bajku Neila Jordana 'Ondine', te 'Granice kontrole' Jima Jarmuscha. U planu je i revija Mini Azija ('Majka', 'Žeđ', 'Dobar, loš, šašav', oskarovac 'Odlasci'!), te revija filmova iz latino zemalja Peliculas. Neće biti zapostavljeni ni dokumentarci - možete očekivati 'Doktrinu šoka', 'Hranu d.d.', 'Uzmimo lovu'.

Dio filmova bit će prikazan i izvan revija, vrlo uskoro trebala bi biti prikazivana apokaliptična drama 'Cesta', a potvrđeno je da će igrati i 'Ravnica u plamenu'. Toliko zasad o CineFestu, a za petak očekujte novu VELIKU VIJEST iz CineStara!

Komentari

Nema komentara.