Što će igrati u IMAX-u? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Što će igrati u IMAX-u?

Što će igrati u IMAX-u?

U zagrebački IMAX stižu 'Sumrak saga: Pomrčina', 'Avatar', 'Vitez tame', 'Iron Man 2'! Uskoro možda i IMAX u Osijeku i Splitu?

s.p. 16.04.2010 0 komentara

Što će igrati u IMAX-u?

1. prosinca otvara se CineStar Arena, multipleks s 10 dvorana koji će imati dvije Gold Class dvorane i veliko IMAX kino. Na današnjoj presici najavljeno je da je ovo samo početak dugoročne suradnje CineStara i IMAX-a koji će graditi još IMAX dvorana na području bivše Jugoslavije, a IMAX u Areni /naslovna/ bit će prvo kino u regiji. Kao malu ekskluzivu možemo najaviti da se ozbiljno razmatra gradnja malog IMAX kina u Osijeku, a razmišlja se i o IMAX-u u Splitu!

Na naše pitanje čelnik Blitz-CineStara Hrvoje Krstulović najavio je i program filmova u IMAX kinu. Osim raznih edukativnih dokumentaraca s kojima je počeo projekt IMAX, na meniju su brojni holivudski hitovi. Potvrđeno je da će se uz 14-15 novih filmova reprizirati i nešto stariji filmovi koje nismo mogli vidjeti u IMAX-u:
'Avatar 3D' - očekuje se reizdanje filma u produženoj verziji!
'Vitez tame' - nije 3D, ali su akcijske scene snimane IMAX kamerom, a pošto Blitz ima prava na prikazivanje sljedećeg Batmana - IMAX 'Vitez tame' bit će više nego dobar uvod!

A asortiman IMAX-a za 2010. je zaista bogat:
'Sumrak saga: Pomrčina' - Edward i Bella na GIGANTSKOM ekranu, treba li još nešto dodati?
'Alisa u zemlji čudesa 3D' - film koji je dijelom bio uspješniji i od 'Avatara'
'Hubble 3D' - NASA-in dokumentarac o teleskopu Hubble i svemirskoj misiji
'Iron Man 2' - akcijski spektakl za fanove strip ekranizacija
'Početak' - film Christophera Nolana za ljubitelje pametnih trilera
'Princ Perzije: Pijesak vremena' - epski spektakl s egzotičnim prinčevima i princezama
'Tron: Naslijedstvo 3D' - priča o ocu i sinu uvučenim u raskošan svijet kompjuterskih igara

Dakako, na ovogodišnjoj listi su još i neizbježni crtići: 'Kako izdresirati zmaja 3D', 'Priča o igračkama 3D' i 'Shrek uvijek i zauvijek 3D'.

Za one koji se pitaju koliko će sve to koštati publiku, najavljeno je da će cijena IMAX ulaznice biti oko 40% skuplja od ove 'obične' i iznosit će oko 45 kuna, a oni koji će htjeti posjećivati zlatna ('gold class') kina morat će izdvojiti oko 90 kuna.

Najavljeno je i da nakon otvaranja CineStara Arene u prosincu 2010., slijedi otvaranje CineStara Osijek s 9 dvorana u ožujku 2011., CineStara Varaždin s 6 dvorana u svibnju 2011, te CineStara Slavonski Brod s 5 dvorana u studenom 2011. Toliko zasad, a kasnije javljamo o novim aktivnostima u hrvatskom svijetu kina!

Komentari

Nema komentara.