10 holivudskih bezbožnika - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      10 holivudskih bezbožnika

10 holivudskih bezbožnika

Oni traže smisao života, ali znaju gdje ga neće naći. A njih ne tražite u crkvi, ako kažu da vjeruju u Boga – vjerojatno samo glume.

s.p. 18.11.2008 0 komentara

10 holivudskih bezbožnika

Desničarski Newsmax objavio je listu 'bogatih i bezbožnih' u Hollywoodu. Tekst počinje zaključkom da bi holivudske zvijezde trebale padati na koljena i zahvaljivati Svevišnjem što su 'slavni, lijepi i bogati', ali je 'ružna istina' da je iznenađujući broj njih među ateistima. Ah, pa i to bi trebala biti sloboda izbora, ne moraju svi uspješni ulaziti u scijentologiju. No, evo liste od 10 ateista koji su Newsmaxu upali u oko:

1. John Malkovich
Ovaj glumac ne voli propovijedati svoje stavove, ali se otvoreno izjasnio kao ateist koji 'vjeruje u ljude, vjeruje u auto, ali ne vjeruje u nešto za što cijelo tisućljeće nema dokaza'.

2. Ian McKellan
Čitateljima Biblije poručio je da bi na naslovnici tebalo stajati upozorenje 'Ovo je fikcija', a osim što djeluje kao aktivist za gay prava, McKellan nastupa i u filmovima poput 'DaVincijevog koda' što je za Newsmax vjerojatno dokaz anticrkvenog stava.

3. Woody Allen
Najbolja ilustracija Allenovih duhovnih stremljenja je njegov alter-ego iz filma 'Hannah i njezine sestre', koji napušta židovsku tradiciju i odlazi tražiti najbolju religiju. Naravno, nijedna od vjera nije otporna na Woodyjevo propitkivanje i ironiju, pa Allen završav kao vjernik u – Groucho Marxa.


'Hannah i njezine sestre' - Woody Allen traži pravi religiju, počinje s katolicizmom...

4. Jodie Foster
Zanimljiv slučaj – ne vjeruje u Boga, ali voli religije i rituale. Iako kaže da se nikad ne moli, drži do obiteljske tradicije i slavi i Božić i Hanuku. Ironično, ispada da ne vjeruje ni u jednog Boga, a može se smatrati dvostrukom vjernicom. 

5. Billy Joel
Ne samo da ovaj umjetnik ne cijeni religiju, nego je smatra i uzrokom mnogih svjetskih problema. Ipak, svjestan je nekih duhovnih stvari, kao i toga da ne možeš sve objasniti i razumjeti.

6. Keanu Reeves
Jednom je izjavio da je ateist, mada je na promociji fantastičnog 'Constantinea' izjavio da bi raj i pakao mogli postojati. Ah, na promociji 'Matrixa' vjerojatno je rekao da i 'matrica' možda postoji, ali sumnjamo da je prihvatio učenje o 'svijetu kao iluziji'.

7. Bill Maher
Za ovog satiričara ne treba nagađati je li ili nije ateist – snimio je cijeli dokumentarac ('Religuluos') da dokaže da su religije smiješne, a vjernici 'ljudi s neurološkim poremećajem'.


Religulous’ – Bill Maher se sprda s vjernicima koji vjeruju u svašta.

8. Carl Reiner
Ovaj glumac i scenarist poznat je po svojim aforizmima duhovne tematike poput onog – 'Čovjek je izmislio Boga, a ne obratno'. Predložio je i  skraćivanje Deset zapovijedi – 'Trebaš samo jednu zapovijed – Ne ozlijedi nikoga'.

9. Bruce Willis
Bez obzira što je konzervativac i zakleti republikanac, Bruce Willis nije i bogobojazni Amerikanac. Prije 10 godina je proglasio organizirane religije 'umirućom vrstom', a religiju kao takvom završnom fazom mitologije.

10. Angelina Jolie
Na pitanje je li vjernica, Jolie je izjavila da se zbog onih koji vjeruju u Boga nada da on postoji, ali da njoj ne treba Bog. Mi bismo dodali, ako Bog postoji – valjda će cijeniti humanitarni rad Angeline i sva dobra djela gorenavedenih, a ne samo prazne riječi...

Komentari

Nema komentara.