Bourne se vraća u akciju - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Bourne se vraća u akciju

Bourne se vraća u akciju

Na pomolu je četvrti film o Jasonu Bourneu. Njemu ne mogu ništa ni meci ni sudari ni eksplozije - dokle god je uspješan na box-officeu, ostaje neuništiv.

s.p. 26.02.2008 0 komentara

Bourne se vraća u akciju

Filmska kuća Universal najavila je da će Matt Damon snimati novog Bournea, i to zajedno s Paulom Greengrassom. Greengrass je već snimio dva filma o Bourneu, uključujući i ovaj zadnji, 'Bourneov ultimatum'. Taj film osvojio je čak 3 Oscara na ovogodišnjoj dodjeli, istina iz tehničkih kategorija, ali svejedno – zajedno s dobrom gledanosti i odličnim kritikama, serijal tako ima sve odlične preporuke.

Dosadašnji filmovi snimani su prema likovima i priči iz knjiga Roberta Ludluma, koji je 80-tih pisao uspješne špijunske bestselere. Desetljeće nakon objave 'Bourneovog ultimatuma' Ludlum je umro, ali su njegovi agenti nakon Ludlumove smrti unajmili pisca Erica Van Lustbadera da napiše nove knjige o Bourneu. Lustbader je napisao 'Bourneovo naslijeđe' i 'Bourneovu izdaju', koji nisu dobili neke dobre kritike jer je u tim djelima Bourne neuništiv i onda kada u romanu ima šezdeset godina. Ako će se koristiti Lustbaderov predložak, filmaši će očito pomladiti Bournea, koji će morati biti mlad koliko i Matt Damon.

Matt Damon je inače natuknuo da će 'Ultimatum' biti njegov zadnji film iz serijala, a da će raditi sljedeći samo ako će ga raditi i Greengrass. I Greengrass je snimanje Bournea uvjetovao radom s Damonom, a da se njih dvojica dobro slažu, pokazuje i to da trenutačno zajedno rade na još jednom špijunskom filmu, trileru o agentima CIA-e 'The Green Zone'.

Nakon tog filma, Damon bi trebao raditi na 'The Informantu' Stevena Soderbergha, a u pregovorima je s još jednom holivudskom veličinom, Clintom Eastwoodom, koji planira snimati film o Nelsonu Mandeli - 'The Human Factor'. S druge strane, Greengrass je zaposlen s dramom o Vijetnamu, 'They Marched into Sunlight'. Dakle, ili će ljubitelji Bournea morati čekati par godina, ili će Universal požuriti svoje zvijezde da čim prije naprave još jednu 'zlatnu koku' za studio.

Komentari

Nema komentara.