Tužna vijest za kurve - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tužna vijest za kurve

Tužna vijest za kurve

Ekranizacija Marquezovog 'Sjećanja na moje tužne kurve' odgađa se zbog tužbe organizacije koja se bori protiv trgovine djevojkama.

s.p. 09.10.2009 0 komentara

Tužna vijest za kurve

Ni Latinoamerikanci nisu raspojasani kao što se čini - dječja prostitucija je i tamo tabu. Kao i u 'slučaju Mitterand' u Francuskoj, sporna je prostitucija s mladima, zbog toga se odgađa snimanje ekranizacije Marquezovog romana 'Sjećanja na moje tužne kurve'. Nobelovac Marquez je 2004. objavio ovaj roman koji je preveden i kod nas, a temu knjige najbolje opisuje ovaj citat iz romana: 'One godine kad sam navršio devedesetu, poželio sam si darovati noć razuzdane strasti s mlađahnom djevicom'.


Glavna glumica Ana de Armas pokazuje da više nije mala curica.

Latinoamerička koalicija protiv trgovine ženama u ponedjeljak je podnijela kaznenu prijavu meksičkom tužiteljstvu. Prijava ne spominje Marqueza ni redatelja njegovog filma, ali optužuje 'sve odgovorne za djela koja predstavljaju zločin opravdanja dječje prostitucije'. Ravnateljica te organizacije izjavila je da bi 'adaptacija promovirala pedofiliju široj publici' jer, za razliku od knjiga, filmovi su dostupniji svim slojevima stanovništva, osobito kada se pojave na televiziji. Potvrdila je da 'ne želi Marqueza u zatvoru', ali 'ne želi ni da se takav film snimi'.

Producent i koredatelj filma Ricardo del Rio izjavio je da je 'tužba netočna i nepravedna', te da 'cenzuriraju film prije nego što je napravljen, ne znajući ni scenarij ni viziju redatelja'. Snimanje je trenutačno odgođeno jer je meksička federalna država Puebla povukla 8 milijuna dolara iz fonda za finansiranje filma, a uputit će se i zahtjevi vladama Danske i Španjolske da i one prestanu sufinancirati film. Producenti su najavili da još uvijek planiraju snimiti film, naglašavaju da se u filmu neće isticati mlada dob junakinje, a za glavnu glumicu izabrali su mladu Anu de Armas koja je baš navršila - 21. godinu.

Komentari

Nema komentara.