Priče o moći - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Priče o moći

Priče o moći

Hopkins postaje kralj a Brosnan premijer. Sarah Jessica Parker vlada dječjim sudbinama, Chris Carter tajnama, a Spielberg traži apsolutnu moć.

s.p. 26.06.2008 0 komentara

Priče o moći

'Kralj glumaca', Anthony Hopkins ponovo će glumiti kralja Leara, ali ovoga puta na filmu, a ne u kazalištu. Tri Learove kćeri biti će također velike zvijezde - Gwyneth Paltrow, Naomi Watts i Keira Knightley. Redatelj Joshua Michael Stern obećao je da neće petljati po originalnom Shakespearovom tekstu, nego će se potruditi da angažira još poznatih glumaca za epizodne uloge.

Roman Polanski se uvijek bavio avetinjskim pričama, a zanimljivo je da njegov posljednji projekt nazvan 'Ghost' nije horor o duhovima nego – politički triler. Film je adaptacija romana Richarda Harrisa i govori o ghostwriteru koji piše za bivšeg britanskog premijera Adama Langa, a kada sazna neke povjerljive informacije, dovodi i sebe i Langa u opasnost. Lik premijera je inspiriran Tonyjem Blairom i glumit će ga Pierce Brosnan, dok će za ulogu profesionalnog pisca Polanski angažirati - Nicolasa Cagea(?!). 

Sarah Jessica Parker pokazuje da ima života i nakon 'Seksa i grada'. Glumit će u 'The Ivy Chronicles', još jednoj priči o single Njujorčanki, no ovoga puat ne naganja tipove nego posao. Ivy Ames je baš izgubila uspješni posao i razvela se, a djecu su joj upisana u skupu privatnu školu. Zbog njih Ivy počinje raditi kao savjetnica koja pomaže bogatašima da svoje klince ubace u najelitnije dječje vrtiće. Film se radi prema istoimenom romanu Karen Quinn, kojeg opisuju kao jedno od djela u stilu 'Vrag nosi Pradu' ili 'Dnevnici jedne dadilje'.

Sarah Jessica Parker ulazi u 'biznis s djecom' - u filmu prema romanu Karen Quinn.
Chris Carter spremio je novi X-Files film ('The X-Files: I Want to Believe'), ali ga reklamira bez puno odavanja sadržaja - po načelu 'manje je više'. I film kojeg sada Carter režira, 'Fencewalker', obavijen je velom tajne. Zna se samo da je riječ o poluautobiografskoj priči koja NEMA elemente natprirodnog. Riječ je o vrlo osobnom Carterovom projektu, niskobudžetnoj drami koju je napisao i producira vlastitim novcem, a snima se u Carterovom rodnom gradu, u području Los Angelesa. Od glumaca bi trebali nastupiti Natalie Dormer, Katie Cassidy i reper Xzibit.

DreamWorks je otkupio filmska prava za 'The 39 Clues', multimedijalni projekt koji uključuje serijal od 10 knjiga, internetske igre i kolekcionarske kartice. Serijal cilja na klince, a Dreamworks u rukavu ima pravog redatelja za adaptaciju omladinske priče – Stevena Spielberga. Zanimljiva priča bavi se drevnom obitelji Cahill, koja je najmoćniji svjetski klan kojem su pripadali i Benjamin Franklin i Mozart. Dvoje mladih Cahilla, 14-godišnja Amy i 11-godišnji Dan, bore se s ostatkom familije da pronađu 39 tragova koji donose apsolutnu moć. Vlasnik prava na '39 tragova' je Scholastic Corp. koji je američki izdavač Harryja Pottera, pa je očito da Scholastic, Dreamworks i Spielberg pokušavaju vratiti staru moć – da budu prvi na top listama... 

Komentari

Nema komentara.