Poslije 'Seksa i grada' – život po Bibliji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Poslije 'Seksa i grada' – život po Bibliji

Poslije 'Seksa i grada' – život po Bibliji

Producenti prilagođavaju knjigu filmu, a autor iste - sebe Bibliji. Vidjet ćemo tko će na kraju ispasti bolji. Film ili čovjek. 

s.p. 12.06.2007 0 komentara

Poslije 'Seksa i grada' – život po Bibliji

Prije dvije godine A.J. Jacobs izdao je knjigu zvanu 'The Know-It-All', u kojoj je ispisao bilješke nastale nakon što je za godinu dana pročitao cijelu Encyclopaediu Britannicu, od A do Z. Osim enciklopedijskih fusnota, knjiga je dijelom i autobiografska priča o Jacobsu i njegovoj obitelji, jer je enciklopedija tako opširno štivo da u njoj možete naći povoda za bilo kakve eseje i ispovijesti.

Nakon te knjige, nije imao veliki izbor sličnih izazova za slijedeći projekt – pa je izbor pao na iščitavanje je Knjige nad knjigama – Biblije. Rezultat je opet knjiga, koja izlazi ovog listopada pod nazivom 'The Year of Living Biblically: One Man's Humble Quest to Follow the Bible as Literally as Possible'. Za nas je bitno da već mjesecima prije izlaska knjige, produkcijske kuće Paramount i Plan B rade na filmskoj adaptaciji tog djela.

Ne zna se baš puno o filmu, jer se ne zna puno ni o (još neizišloj) knjizi, no Jacobs je na svom sajtu najavio da je knjiga dnevnik njegovog života tijekom godine dana u kojoj je se pokušavao čim doslovnije pridržavati Biblije. A pod tim nije mislio samo na slušanje Deset zapovijedi ili na pokušaj da se 'voli drugoga kao samoga sebe', već je pokušao slijediti i starozavjetna pravila o puštanju brade i pranju nakon seksa. Jacobs kaže da  je njegova knjiga istraživanje koje pokušava uvidjeti koja su biblijska pravila ispala dobra, a koja kontroverzna u današnjem vremenu (kamenovanje preljubnika, npr.). Pitanje je kako će izgledati adaptacija, kritike komedija 'religijskih' motiva ('Svemogući Bruce') nisu ispale pohvalne, no možda iz ove ideje ispadne i neka društvena satira poput onih koje radi Michael Moore.  

Iako bi za ovaj projekt dušu dao dokumentarac, predviđeno je da film bude igrani, a za redatelja je izabran Julian Farino. On uglavnom režira HBO-ve serije (nad kojima se zbog seksa i nasilja zgražavaju uvjereni američki kršćani) kao što su 'Seks i grad', 'Stari Rim' i 'Velika ljubav', a tek će se ovim naslovom upustiti u svijet filma.

Nama ostaje čekati film i reakcije američka publika, a oglasi li se američka religijska desnica – Jacobsu i Farinu će valjda Bog biti na pomoći!  

Komentari

Nema komentara.