Urnebesna premijera Boratovog filma - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Urnebesna premijera Boratovog filma

Urnebesna premijera Boratovog filma

Velebna premijera filma 'Borat' na koju je 'kazahstanski reporter' uklizao u zaprežnim kolima zasjenila je čak i cannesku 'tanga epizodu'.

p.h. 11.09.2006 0 komentara

Urnebesna premijera Boratovog filma

Gospodin Sascha Baron Cohen je na Toronto Film Festivalu pokazao da ipak može brže, više i jače od pukog pokazivanja obrijane guze u tangi na canneskoj plaži. Britanski komičar je na premijeru dugometražnog filma 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan' u režiji Larry Charlesa stigao točno u ponoć na zaprežnim kolima u koja su bile upregnute četiri žene odjevene u tradicionalne nošnje. Osim Borata, žene su vukle i magarca.

'Bile su još dvije, ali su pobjegle Bugarsku', rekao je Sascha/Borat obrativši se novinarima dok se njegova zaručnica Isla Fischer ('Lovci na djeveruše') svečano odjevena skrivala iza obližnjeg stabla.

Borat je u dvoranu kina Ryerson ušetao noseći dvije zastave - kazahstansku i kanadsku, a nakon što ih je obje poljubio i uputio pokoji 'jagshemash' publici, počela je projekcija. Za vrijeme prvih 20 minuta filma publika je vrištala od smijeha, ali tada se pokvario projektor, pa je dokumentarist Michael Moore koji je u Toronto došao promovirati svoje dokumentarce 'Sicko' i 'The Great '04 Slacker Uprising' krenuo spašavati stvar objasnivši gledateljima da je nekad živio od popravljanja projektora.

Sve nervoznija publika je počela histerično klicati Mooreu, a nakon 40 minuta neugodnosti za vrijeme kojih su se čelnici Foxa crvenilili, na pozornicu je izišao i sam Borat predstavivši publici gospodina Larrya Charlesa (redatelja 'Borata' i producenta 'Seinfelda') i nekog debeljka (misleći, naravno na Moorea). Ni humor Sasche Barona Cohena (inače povjesničara s diplomom iz Cambridgea) nije spasio veliki organizacijski debakl, ljudi su izviždali i njega i Clarka, pa i Moorea koji je, želeći nasmijati publiku, priznao da se ljubio s Johnom Travoltom u lobbyu.

Radnja 'Borata' počinje u Kazahstanu odakle se slavni reporter otpućuje istraživati Ameriku za dobrobit slavne kazahstanske nacije, a tamo nema koga se nije dotaka; na gorljivim feministkinjama testira svoju tezu o tome da je ženski mozak veličine vjeveričjeg, uzima muzičke lekcije od uličnih hip hopera, pokušava kupiti pištolj kako bi se zaštitio od Židova (btw. Cohen, i sam Židov, diplomirao je s tezom o ulozi istih u razvitku američkog građanskog pokreta), na rodeo mitingu u američkoj zabiti nazdravlja crvenokošcima uz riječi: 'Dabogda se George Bush napio krvi svakog američkog muškarca, žene i djeteta' i pokušava oženiti Pamelu Anderson u kazahstanskom stilu.

Gotovo da nema kritike koja 'Borata' nije proglasila genijalnim. Čak i inače suzdržani Kirk Honeycutt s Hollywood Reportera smatra kako ove godine nije izašao film koji bi bio smješniji, bezukusniji, groteskniji i politički nekorektniji od dugometražnog Borata.

Hrvatska premijera filma najavljena je za 02. studenoga.

Komentari

Nema komentara.