Bye, bye, Borat - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bye, bye, Borat

Bye, bye, Borat

Sacha Baron Cohen  javno se oprostio od svoja dva alter ega – Borata i Ali G-ja. Postali su previše poznati.

filmski.net 23.12.2007 0 komentara

Bye, bye, Borat

Kazahstanski novinar poznat po svojim seksističkim i rasističkim ispadima odlazi u prisilnu mirovinu – odlučio je tako njegov kreator, poznati britanski komičar Sacha Baron Cohen. U intervjuu za Daily Telegraph Cohen se javno oprostio i od planetarno popularnog Borata i od reppera AliG-ja kojim se proslavio. 

'Priznanje da ih nikada više neću igrati je prilično tužna stvar. Kao da se opraštate od svojih voljenih,' kaže Cohen. Svoju odluku argumentira time da su njegovi likovi postali isuviše poznati i da više njime ne može nikoga 'namagarčiti'. Za one koji ne znaju – likove Borata i AliG-a glumac je koristio kako bi anonimnu publiku diljem svijeta uvlačio u neobične i često po njih neugodne situacije.

Kako sam priznaje, Cohen je bio krajnje uživljen u svoje likove – i po 14 sati na dan igrao je ulogu, a često je i tako davao intervjue. Kad je promovirao film 'Borat: učenje o američka kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan' isključivo se predstavljao kao Borat Sagdiyev: 'Bilo mi je mnogo zabavnije biti on. Da sam odradio cijelu kampanju kao ja, ne bi bila tako uspješna'.


Pirellijeva arija iz 'Sweeney Todda' u izvedbi Sache Baron Cohena

Povod ovom njegovom intervjuu za Daily Telegraph je nova uloga – u mjuziklu 'Sweeney Todd' Tima Burtona glumi Pirellija, brijača kojemu je ljuti suparnik Johnny Depp. Cohen je opisao kako se spremao za ulogu – njegova majka mu je u telefonskom imeniku pronašla učiteljicu pjevanja kojanikada nije čula ni za Borata ni za Ali G-a, ali ni za Burtona ili Deppa.

Inače, 36-godišnji glumac kojeg smatraju jednim od najpametnijih osoba u Hollywoodu nedavno je po prvi puta postao tata – on i glumica Isla Fisher ('Lovci na djeveruše') roditelji su kćerkice Olive. Njegov slijedeći filmski projekt biti će putopisni film o avanturama austrijskog gay novinara Bruna, ali o tome zasada ne želi govoriti.

Komentari

Nema komentara.