Ashton Kutcher

07.02.1978 Cedar Rapids, Iowa, USA Christopher Ashton Kutcher

Nekadašnji student biokemije, bivši maneken i dječja zvijezda, sada glumac i voditelj. Uglavnom, mladac u lovu na pare i zvjezdanu prašinu.

Ashton_Kutcher

Kutcherova popularnost danas je pprilično velika, da li zbog veze s Demi Moore i izlazaka s cijelom njezinom obitelji, uključujući i bivšeg muža Brucea Willisa, ili zbog MTV showa 'Punk'd' koji sprda celebrityje ili pak zbog njegove slatke face. U svakom slučaju slava i priznanja mlade zvijezde u usponu ga ne zaobilaze.

Za razliku od mnogih hollywoodskih zvijezda, diplomirao je i to - biokemiju na fakultetu u Iowi, gdje ga je zapazio agent u nekom baru, pa je uskoro postao model prestižnih modnih revija Versacea i Calvin Kleina. Prije toga znao je biti i jako siromašan, pa je jednom donirao i krv za pare. U svojoj novoj karijeri postigao je značajne uspjehe, pobijedio na natjecanju 'Fresh Faces of Iowa' 1997. i preselio se u New York, a zatim u Los Angeles gdje mu se uskoro pružila prilika da počne glumiti.

Otišao je na audiciju za ulogu u NBCjevoj seriji, ali na odlasku je shvatio da je nije dobio. Ipak, pitali su ga da pročita tekst za novi NBCjev projekt 'Wind On Water' za koji je odmah dobio ulogu, ali ih je zamolio da prvo prouči cijeli scenarij kako bi mogao odlučiti da li želi ulogu ili ne. Zapravo, agent mu je već najavio audiciju za seriju 'Lude sedamdesete' u kojoj je želio glumiti. Na toj audiciji rekao je ekipi da tog popodneva, točnije do 15.45h, mora znati da li je dobio ulogu ili ne jer je do 16h već morao odgovoriti NBCju.

Dodijelili su mu ulogu napaljenog i glupastog Kelse, što je za njegovu karijeru bio super potez jer je serija 'Wind On Water' otkazana nakon dvije epizode, a 'Lude sedamdesete' su mu pružile priliku da se dokaže i lansirale ga u svijet glumaca. 

Uslijedili su manji angažmani u 'Down to You' i 'Reindeer Games' (oba 2000), ali veća uloga i značajniji uspijeh dolaze za dvije godine s komedijom 'Dude, Where's My Car?' (2002). Slijedeća uloga bila je u komediji 'Kći mog bossa' (2003), a zatim se prihvatio hita koji je postao top-ten u samo mjesec dana nakon izlaska, 'Just Married' (2003), u kojem glumi sa (sada bivšom) djevojkom Brittany Murphy.

Iste godine počeo je i njegov MTV show 'Punk'd', a osvojio je i Demi Moore, pa je tu uspješnu godinu završio komedijom 'Popust na količinu' (2003). 2004. mu donosi ozbiljniji angažman. Dobija priliku okušati se u drami 'Domino efekt' (2004) koji je osvojio različite kritike, ali i ostvario značajan uspjeh s obzirom da je premašio budget tri puta. Osnovna ideja ovog scenarija je da svaki čovjek na ovom svijetu ima u svojoj prošlosti jedan dan kojega bi želio proživjeti ponovno i promijeniti. Film, na neobičan i zanimljiv način, postavlja pitanja o posljedicama takvih želja.

Kutcher nastavlja snimati filmove pa 2005. godine glumi u istoimenom remakeu klasika 'Pogodi tko dolazi na večeru' i 'Nešto poput ljubavi'. Uz sve to, baca se i na ugostiteljstvo – ulaže u fancy restorane u Los Angelesu, kao što su 'Geisha House' i 'Dolce' te nastavlja raditi na svom televizijskom showu.

Ashton je kroz svoju karijeru dokazao kako ima smisla za humor te da dobro zna kako ljude dovesti u neugodnu i smiješnu situaciju pa nije ni čudo da je odabran za glavnog meštra novog showa – 'Pop Fiction' – gdje poznate hollywoodeske face sprdaju publiku. Što se velikog platna u 2008. godini tiče, Ashtona se može vidjeti u romantičnoj komediji 'Dok nas jackpot ne rastavi', a u pripremi ima i jednu dramu koja je već u post-produkciji, a zove se 'Personal Effects'.

Kutcher ima brata blizanca, Michaela, koji je rođen sa srčanom manom, i sestru Taushu.